Venezuela hükümeti, çete tarafından kontrol edilen hapishaneyi 11.000 polis ve askerle geri aldı - Son Dakika
Hukuk

Venezuela hükümeti, çete tarafından kontrol edilen hapishaneyi 11.000 polis ve askerle geri aldı

Venezuela hükümeti, çete tarafından kontrol edilen hapishaneyi 11.000 polis ve askerle geri aldı

Venezuela hükümeti, Tocorón hapishanesine 11.000 polis ve asker göndererek, ülkenin en güçlü çetesinin yönetiminde olan bir hapishaneyi yeniden kontrol altına aldı. Hapishane içerisinde bir hayvanat bahçesi, gece kulübü, havuz ve süpermarket bulundu.

22.09.2023 15:56  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela hükümeti, ülkenin en güçlü çetesinin yönetiminde olan bir hapishaneyi yeniden kontrol altına aldı. Tocorón hapishanesine 11.000 polis baskın düzenledi. Venezuela'nın meşhur suç çetesinin hapishane içerisine bir hayvanat bahçesi, bir kulüp ve bir yüzme havuzu yaptığı öğrenildi.

HAPİSHANEYE 11.000 POLİS BASKIN DÜZENLEDİ

Hükümet, çarşamba günü Aragua eyaletinin kuzey-orta bölgesinde bulunan Tocorón hapishanesine 11.000 polis ve asker gönderdi. Bu hapishane, Tren de Aragua çetesinin merkezi olarak kullanılıyordu. Meşhur suç çetesi, bazı üyelerinin aileleriyle yaşadığı küçük barakalar kurmuştu ve uydu televizyonu ile internet erişimine sahipti. Tren de Aragua'nın hayvanat bahçesinde, mahkumları ve hükümet yetkililerini tehdit etmek için kaplanlar, aslanlar, timsahlar ve pumalar olduğu söyleniyor.

ÇETE KENDİ GECE KULÜBÜNÜ KURMUŞTU

Çete kendi gece kulübünü, Tokio adını taşıyan (İspanyolca'da Japon şehri anlamına gelir) kurmuştu, mahkumlar düzenli olarak parti yapıyorlardı ve bir restoranları vardı, mahkumlar ziyaretçileriyle burada yemek yiyorlardı. Ayrıca bir beyzbol sahası, kumar oyunlarının oynandığı bir oda ve mahkumların yasa dışı olarak kripto para madenciliği yaptığı başka bir oda bulunuyordu.

BASKINA AİT GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Baskının kamera görüntüleri, polis ve askerlerin hapishane binalarından birine saldırırken gösteriyordu, burada bir tünel inşa edilmişti. Yeraltı geçidi bir göldeki bir kıyıda konuşlanmış üç ahşap sal içeren çeşitli çıkışlara sahipti. İçişleri Bakanı Remigio Ceballos, 'Bu alanın düzensizliklerine son verdik, bazı tüneller tespit ettik, bu tünel sistemine büyük bir kaçışı engelledik ve tüm hürriyeti kısıtlanmış olanları kontrol altına aldık' dedi. Güvenlik güçleri, baskın sırasında hapishaneden kaçan iki tutukluyu yakaladı, bu operasyon Venezuelalı rejim tarafından Cacique Guaicaipuro Kurtarma Operasyonu olarak adlandırıldı.

Son Dakika Hukuk Venezuela hükümeti, çete tarafından kontrol edilen hapishaneyi 11.000 polis ve askerle geri aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement