Evlenmeden Önce Düşünmeniz Gereken 10 Şey - Son Dakika
Kadın

Evlenmeden Önce Düşünmeniz Gereken 10 Şey

Evlenmeden Önce Düşünmeniz Gereken 10 Şey

Evlenmeden önce bu 10 nokta üzerinde mutlaka düşünmelisiniz.

03.03.2017 15:48  Güncelleme: 15:49

Bir çoğumuz biliriz ki evliliğin doğru kişi ile doğru bir zamanda gerçekleşmesi herkese kısmet olan bir armağan değildir. Yine de görücü usulü tarzının yok denecek kadar azaldığı bu zamanlarda doğru kişiyi seçmek, doğru zamana karar vermek ciddi bir düşünme süreci gerektiriyor.

Diyelim ki evlenmek üzeresiniz ve düğün tarihinize de az bir zaman kaldı. Aman yapmayın!! demeyeceğiz tabi ki ama en azından bir durun da şunları da düşünün diyebileceğimiz bir çok nokta keşfettik. Sonuçta hiç kimse boşanmak için evlenmez tabi, ama gelin görün ki büyük hayallerle başlanan evlilikler bu büyük adımın yanlış yöne doğru ya da aceleci bir kararla atılması sonucu hüsranla sonuçlanabiliyor.

Tamam siz birbirinizi çok seviyorsunuz, ruh ikizisiniz, çok mutlu olacağınıza eminsiniz fakat evlilik de bir kumar sonuçta, bazen atar bazen tutar. Pembe dizileri izleyip izleyip gaza gelen mutsuz evliliklerden olmayın diye uyarıyoruz biz. Sonuçta ne demiş büyüklerimiz; "evlilik ciddi bir müessesedir". Bizim sizlere tavsiyemiz, evlenmeden önce 10 nokta üzerinde mutlaka düşünmeniz...

1.Aranızdaki Romantizm Olduğu Yeri Koruyor mu?

Unutmamak gerekir ki; romantizm bir evliliği ayakta tutan temel yapı taşlarından biridir. İkinizin arasında o ilk gün dolu dolu olan heyecan ve romantizm isteği hala yerindeyse sorun yok ama artık romantizm duygusu size mutluluk vermiyorsa bu konuyu bir irdelemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü belli bir süre sonra her şeyini bildiğiniz adamdan gelen romantizm hamleleri sizin iç dünyanızda alay konusu olabiliyor, bu da evliliğin ciddi tehditlerinin başında geliyor ne yazık ki.

2.Evliliği Kurtuluş Olarak mı Görüyorsunuz?

Özellikle sorunlu bir hayatı olduğuna inanan kadın ve erkekler evliliği bu sorunlu hayattan kurtulmak için bir çare olarak görüyorlar. Bunlar aile içi huzursuzluk, ekonomik sıkıntı, yalnızlık gibi seçenekler içerisinde kendini gösterebiliyor. Unutmamak gerekir ki, evlilik bir mutluluk ve birliktelik adımıdır, sıkıntılardan kurtuluş için bir kapı olarak görülmesi yanlış sonuçlar doğurabilir.

3.Deliler Gibi Sevmek, Evliliği Yürütmez!

Sevgi, aşk ve evlilik birbirinden farklı şeyler olduğu gibi sadece deli gibi sevdiğiniz için evlenmeniz yanlıştır. Elbisenizi de çok seversiniz, ama yırtıldıktan sonra onu artık giyemezsiniz.

4.Finansal Sorumlulukları Kaldırabileceğinize Emin Misiniz?

Evlilik çok ciddi bir adımdır ve maalesef finansal sıkıntılarla birlikte tehlikeye girebilecek süreçleri barındırır içinde. Bu yüzden finansal rahatlığa erişmeden evlenmeyi düşünmek tehlikeli bir adımdır.

5.Öncelikleriniz Aynı mı?

Erkeğin hayali hayatı düzene girsin diye evlenmek olabilir, kadınınki ise aşk ve çocuk dolu bir evlilik ise bu çift farklı yönlerden bakıyordur hayata. Bu noktada evlilik sıkıntıya girebilir. Çünkü örneğin çocuk istemeyen erkek, kadınının hayallerini ertelerken, evlilik üzerinde ciddi yaralara sebep olabilir.

6.Birbirlerinin Sınırlarına Saygınız Var mı?

Hayatta farklı konulardan zevk alabilirsiniz, zamanınızı onun istediğinden farklı değerlendirmek isteyebilirsiniz bu konuda saygı beklemeniz çok normal. Fakat aynı özveriyi o sizden beklediğinde de şikayet etmeden bunu sağlamanız gerekmektedir. Evlilikte birbirinin hayatlarına saygısı olmayan çiftlerin mutluluğu ne yazık ki kısa süreli olmaktadır.

7.Her Gün Onunla Uyanmaya Hazır mısınız?

Bir çok kişinin en büyük hayalidir güzel sabahlara birlikte uyanmak. Peki siz buna hazır mısınız? Hele ki yalnızlığınıza ve rahatlığınıza düşkünseniz, aynı yatağı paylaşacağınız kişiyi çok dikkatle seçmeniz gerekebilir.

8.Birlikte Vakit Geçirirken Belli Bir Rahatlık Ve Samimiyete Ulaştınız mı?

Samimiyet de evlilik için önemli bir noktadır. Acaba bu insan aşırı rahatken ne yapıyor? Nasıl davranıyor? Bunlar evliliği riske atmamanız açısından çok önemli noktalardır.

9.Aranızdaki Sorunları Çözmenin Tek Yolunun Evlilik Olduğunu mu Düşünüyorsunuz?

Sorunlarınızı evlenerek çözemeyeceğiniz gibi, çözülmemiş sorunlarla da bir evlilik gerçekleştirmeniz yanlış olacaktır.

10.Evliliğe Hazır Mısınız?

Bütün bunları iyice düşünüp kendinizi evliliğe hazır hissettiğinize eminseniz, bize de mutluluklar dilemekten başka bir şey düşmez.

Son Dakika Kadın Evlenmeden Önce Düşünmeniz Gereken 10 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement