Evlilikte Huzur Nasıl Yakalanır? - Son Dakika
Kadın

Evlilikte Huzur Nasıl Yakalanır?

Evlilikte Huzur Nasıl Yakalanır?

Evinizde huzur istiyor ve gerginliklerden hoşlanmıyorsanız eşiniz ile bir konuda çatışmadan önce bunlara dikkat edin!

31.05.2012 17:00  Güncelleme: 08:19

Eğer gerginlikten hoşlanmıyorsanız, tartışmaları başlamadan bitirmek, ister evde ister işte çok daha huzurlu bir ortamınız olsun istiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu tüyoları mutlaka okumalısınız!

Sakin olun!

Tartışmaların çoğu genellikle her iki tarafta kızgınken birlerini dinlemedikleri ve anlamaya çalışmadıkları için büyür. Dolayısı ile karşınızdaki kişiyle aranızdaki diyalog gerilmeye başladığında konuşmayı kesip biraz sakinleşip konuşmayı denemelisiniz. Bunun için de karşınızdaki kişiye ne düşündüğünüzü direkt olarak söyleyebilirsiniz. Örneğin, ikimizde şu an çok sinirliyiz, biraz sakinleşip, ondan sonra konuşalım diyebilirsiniz. Ancak geçen süreyi kendinizi doldurarak değil, gerçekten sakinleşmeye çalışarak geçirin. Derin nefes almak her zaman kan basıncınızı düzenleyecek, ufak bir yürüyüş de zihninizi tazelemenize yardımcı olacaktır.

Dinleyin!

Sakinleşip konuşmaya geri döndüğünüzde öncelikle karşınızdaki kişinin size ne anlatmaya çalıştığını, neleri duymanız gerektiğini anlamaya çalışın. Birbirinizi anlamadığınız sürece konuşmanız, tartışmanız ya da kavganız hiçbir yere varamayacaktır.

Karşınızdakini doğru anladığınızdan emin olun!

Konuşma esnasında ara ara, kendi cümlelerinizle tekrarlayın. Böylece eğer yanlış anladığınız ya da karşınızdaki kişinin kendisini yanlış ifade ettiği herhangi bir şey varsa, ortaya çıkacak ve sorunu çok daha kolay çözüme ulaştırabileceksiniz.

Karşınızdaki kişinin sizi doğru anladığından emin olun!

Siz de düşüncenizi anlattıktan sonra karşınızdaki kişiden durumu özetlemesini isteyin. Böylece aranızda anlaşılmamış hiçbir nokta kalmamasını sağlamış olacaksınız.

Anlaştığınız noktaları belirleyin!

Birbirinizi dinleyip, sorunlarınızı anladığınızdan emin olduktan sonra sorunun büyük bir kısmını halletmişsiniz demektir. Şimdi sıra hangi noktalarda hemfikir olduğunuzu belirlemeye geldi. Eğer konuşma sonucunda bakış açınızda bir değişiklik olduysa bunu karşınızdaki kişiyle paylaşın. Böylece karşınızdaki de rahatlayacak ve fikirlerinde meydana gelen değişimleri sizinle çok daha rahat paylaşacaktır.

Anlaşamadığınız noktaları belirleyin!

Artık konuşmanızı çok daha rahat sürdürebileceğiniz bir noktadasınız. Dolayısı ile anlaşamadığınız noktaları rahatlıkla konuşabilir ve en azından asgari müşterekte buluşabilirsiniz. Eğer ikinizden biri boş yere bazı şeyleri dayatmaya çalışmıyorsa sorunu kolaylıkla halledebilirsiniz.

Çözüm üretin!

Karşınızdaki kişi sorunu çözmeye yanaşmıyor ve sürekli anti-tezler üretmeye çalışıyorsa önüne seçenekler koyun. Örneğin tartışma ev işleriyle ilgiliyse, işleri orantılı bir şekilde paylaşmayı önerin ya da evin duvarlarının hangi renge boyanacağına dair bir tartışmaysa farklı bakış açılarıyla karşınızdaki kişiye istediği rengin neden olmayacağını anlatamaya çalışın ve istediği rengin birkaç ton açığına ya da koyusuna ikna etmeye çalışın. Eğer renk tamamen uygun değilse, ikinizin de talebi olmayan, tarafsız düz bir renk olmasını önerin. Unutmayın, alternatifli çözüm önermek işleri her zaman daha da kolaylaştırır. çünkü karşınızdaki kişi psikolojik olarak kendini önündeki seçeneklerden birini seçmek zorunda hisseder.

İşi karar bağlamanın bir yolunu bulun!

Muhtemelen sorununuz bu noktaya kadar çözülmüş olmalı ama yine de bir sonuca varamadıysanız, sorunu karara bağlamanızı sağlayacak bir yol bulmalısınız. İkinizin de güvendiği birine danışabilir, yazı tura atabilir ya da birkaç gün konuya ara verip tekrar konuşmayı deneyebilirsiniz. Ancak hangi yolu seçerseniz seçin bu ikinizin ortak kararı olsun.

Kutlayın!

Sonuçta bir şekilde büyük bir tartışmayı engellemiş durumdasınız. Sakinleşmeyi, karşınızdaki kişiyi dinlemeyi, anlamayı ve çözüm üreterek sonuca ulaşmayı başardınız. Bu gerçekten kutlamaya değer bir başarı! Belki de son derece saçma bir yanlış anlaşılmanın arkadaşlığınıza mal olmasını engellemiş oldunuz. Bu başarıyı el sıkışarak, sıcacık bir kucaklaşmayla ya da bir şeyler içerek kutlamalısınız!

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Evlilikte Huzur Nasıl Yakalanır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement