Kadın Gözüyle Hayattan Kareler - Son Dakika
Kadın

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler

Yarışmaya Sakarya’dan ‘Bakış’ıyla’ katılan ve birincilik ödülünü kazanan Emel Taranoğlu’nu tebrik ediyoruz...

28.03.2012 20:00  Güncelleme: 10:13

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nın altıncısı sonuçlandı. Bu sene de 'Hayata Dair' teması ile fotoğraf sanatına ilgi duyan kadın fotoğrafçıları buluşturan yarışmada, Sakarya'dan katılan Emel Taranoğlu 'Bakış' adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görüldü. İstanbul'dan Hülya Kurt 'Sıcak Simit' adlı fotoğrafıyla ikinci olurken yine İstanbul'dan Eda Kum 'Bekleyiş' adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'na bu sene 1.207 yarışmacı 5 bin 527 fotoğrafla katıldı.

Anadolu Hayat Emeklilik'in 6 yıldır düzenlediği Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Fotoğraf sanatına ilgi duyan 18 yaş üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçının katılımına açık olan ve bu yıl da 'Hayata Dair' temasıyla düzenlenen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor ve kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor.

İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 6 bine yakın kadının, 20 bini aşkın fotoğrafla katıldığı 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması' kısa zamanda Türkiye'nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi. Kadınların kendi objektiflerinden hayatın farklı renklerini, farklı yönlerini fotoğraf kareleriyle yansıtmalarına fırsat tanımayı hedefleyen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması, her geçen yıl etki alanını genişletiyor.

Bu sene 1.207 yarışmacının 5 bin 527 fotoğrafla katıldığı yarışmada Emel Taranoğlu 'Bakış' adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görülürken, Hülya Kurt 'Sıcak Simit' adlı fotoğrafıyla ikinci, Eda Kum ise 'Bekleyiş' adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik'in Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında yürüttüğü yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında; Arel üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı çerkes Karadağ, fotoğraf sanatçısı Ali Balkı ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.

Yarışmanın birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü ise 1.000 TL ile ödüllendirildi. Ayrıca sergilenmeye değer bulunan her esere de 200 TL telif ödenecek. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler 10 Mayıs itibariyle İstanbul Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi'nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Kadın Gözüyle Hayattan Kareler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement