Peplum Modası Geri Döndü! - Son Dakika
Kadın

Peplum Modası Geri Döndü!

Peplum Modası Geri Döndü!

Yüzyılı aşkın süredir var olan, son derece feminen, seksi ve farklı bir tarzı olan peplum modası bu sezon geri dönüyor!

17.07.2012 13:00  Güncelleme: 13:50

Kadınların elbise, bluz, ceket ya da eteklerinin bel kısmına eklenen pilili bir parça anlamına gelen peplum bu sezonun vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Peki, Michelle Wiiliams, Blake Lively ve Tina Fey gibi Hollywood'un ünlü isimlerinin de tercihi olan peplum modasını günlük hayatımızda nasıl kullanabiliriz?

Eteklerde peplum modası

Peplum modasının en önemli amacının kadın vücudunun seksi hatlarını ölçülü bir biçimde vurgulamak olduğunu söyleyebiliriz. Eğer aşırı kilolu değilseniz, peplum etekler hemen hemen tüm vücut tipleri için uygun gözüküyor. özellikle fazla kıvrımlı hatlarınız yoksa peplum etekler çok daha seksi bir görünüme sahip olmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

Bluz ve ceketlerde peplum modası

İster gece dışarı çıkarken, ister gündüz işe giderken rahatlıkla giyebileceğiniz peplum bluzları kalem eteklerinizle ya da skinny pantolonlarınızla rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bel kısmı vücudunuza oturan peplum tarzı bir ceket de ofis kıyafeti olarak kullanabileceğiniz bir diğer alternatif olabilir. Ayrıca bu tip bir ceketi sadece bluzunuzun üzerine değil, elbiselerinizin üzerine de alabilirsiniz.

Elbiselerde peplum modası

Trendler bazen çok hızlı değişebiliyor. Bir sezon gördüğünüz bir modele uzun yıllar bir daha rastlamamanız moda dünyasında sıkça rastlanan bir durum. Ancak peplum modasını değerlendirdiğimizde bunu söylemememiz pek de mümkün değil. Peplum modasının 19. Yüzyıldan bu yana var olduğunu düşünürsek, peplum için de artık "klasik" diyebiliriz. özellikle 1940'lı yıllarda ön plana çıkan ve kadının gösterişsiz ancak seksi ve feminen duruşunun simgesi haline gelen peplum elbiseleri göz önünde bulundurursak, bu sezon sizin de bu tarz bir elbise almamanız için hiçbir neden göremiyoruz!

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Peplum Modası Geri Döndü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement