ÖMER YILDIZ/ENSAR ÖZDEMİR - Nüfusu 2 milyonu aşan Adana'nın cadde ve sokakları, gece yarısından sonra yöresel lezzetleri satan seyyarlar, geri dönüşüm atıkları toplayanların yaşamına tanıklık ediyor.
Türkiye'nin 5 büyük kenti arasında yer almanın yanında hayatın 24 saat canlılığını koruduğu Adana'da, özellikle gece yarısından sonra birbirinden farklı yaşamları gözlemlemek mümkün.
Gündüz iş telaşıyla koşturanların yoğunluğunu yaşayan kentin sokakları, gece olunca kebap, şırdan, bici bici gibi yöresel lezzetleri satan seyyarları ağırlıyor.
Günün yorgunluğunu atmak isteyenler, gece yarısından sonra bu lezzetlerden tatmayı tercih ediyor. Gece karanlığı, ekmek parası için sokaklarda şişe, kağıt gibi geri dönüştürülebilen atıkları toplayanlara da tanıklık ediyor.
Şehrin tarihi dokusunu oluşturan Taş Köprü, Küçük Saat gibi mekanlar, gece fotoğraf çekmek isteyenlere de doğal stüdyo olanağı sunuyor.
Asayiş olaylarıyla da anılan Adana'da ambulans ve polis araçlarının siren sesi, gece karanlığındaki sessizliği sık sık bozuyor. İnsanlar, bazen bir trafik kazasına bazen de hırsız- polis kovalamasına tanıklık edebiliyor.
Gece, gündüze dönerken, Adana- Mersin arasında çalışan tren sabahın ilk ışıklarıyla yolcularını taşımaya başlıyor. İstasyonda sabahlayanlar, tanımadığı yolcuları el sallayarak uğurluyor. - Adana
Son Dakika › Kültür Sanat › '00: 01'den Sonra Başlayan Yaşam' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?