20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde Piyano Öğrencileri Sahne Aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde Piyano Öğrencileri Sahne Aldı

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali\'nde Piyano Öğrencileri Sahne Aldı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde, Festival Akademisi (GFA) piyano öğrencileri konser verdi. GFA programında yer alan 12 genç piyanist, usta eğitmenlerden aldıkları derslerle bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı buldu. Konserde Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Rahmaninov, Liszt, Glinka ve Schubert gibi bestecilerin eserlerine yer verildi ve konser sonunda öğrencilere sertifikaları verildi. Konser geliri ise bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarıldı.

09.08.2023 00:09

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde, Festival Akademisi (GFA) piyano öğrencileri sahne aldı.

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen festivalde, GFA piyano masterclass öğrencileri konser verdi.

GFA programında bu yıl iki piyano sınıfı bulunuyor. Bunların ilki, Fransız piyanist Olivier Gardon, Macar piyanist Gabor Farkas ve devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın liderliğinde 28 Temmuz'da eğitime başladı.

Piyano masterclastaki 12 genç piyanist, bu süreçte usta eğitmenlerden aldıkları derslerle bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev'de konser veren genç piyanistler, izleyiciden yoğun alkış aldı.

Konserde Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Rahmaninov, Liszt, Glinka ve Schubert gibi bestecilerin eserlerine yer veren piyanistler, konserin sonunda düzenlenen törende eğitmenlerinin elinden sertifikalarını aldı.

Konserin sonunda piyanist Gülsin Onay da bir öğrenciyle eser seslendirdi. Konser gelirinin bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarıldığı belirtildi.

GFA ikinci piyano maserclass programı, 9-16 Ağustos'ta piyanistler Eliane Reyes ve Gülsin Onay'ın önderliğinde yapılacak.

Masterclassın son gününde öğrenciler konser verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde Piyano Öğrencileri Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement