22 Yıl Sonra Yeniden Yusuf ile Züleyha - Son Dakika
Kültür Sanat

22 Yıl Sonra Yeniden Yusuf ile Züleyha

22 Yıl Sonra Yeniden Yusuf ile Züleyha

İstanbul Opera ve Balesi, "Yusuf ile Züleyha" operasını 22 yıl aradan sonra tekrar İstanbul sahnesine taşıyacak

06.12.2012 10:09  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tarih boyunca yazılan en güzel hikayelerden biri" kabul edilen "Yusuf ile Züleyha", 8 Aralık'ta İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Opera ve Balesi, Türk operasının büyük ustası Okan Demiriş'in bestelediği "Yusuf ile Züleyha" operasını 22 yıl aradan sonra tekrar İstanbul sahnesine taşıyacak. Opera, Aytaç Manizade rejisörlüğünde Süreyya Operası'nda sahnelenecek. Müzikleri Okan Demiriş'e, librettosu Nezihe Araz'a ait eseri, Aytaç Manizade sahneye koyacak. Orkestra şefi Serdar Yalçın olan eserin koro şefliğini Kevork Tavityan, koreografisini Çiğdem Öztürk yapacak. Dekor tasarımı Çağda Çitkaya'ya ait eserin kostümlerini Çimen Somuncuoğlu hazırladı, ışık tasarımını Bülent Darcan yaptı.

Eserde; "Yusuf" rolünü Aykut Çınar, Ali Murat Erengül, Yoel Keşap,

"Züleyha" rolünü Burçin Çilingir, Hande Soner, "Yakup" rolünü Kenan Dağaşan,

"Ana" rolünü Aylin Ateş, "Firavun" rolünü Gökhan Ürben, "Aziz" rolünü Caner Akgün canlandırıyor.

"Yusuf ile Züleyha" operası, 8, 11 ve 12 Aralık tarihlerinde sahnelenecek.

-Konserler-

Piyanist ikiz kardeşler Ferhan & Ferzan Önder, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Merkezi'nde konser verecek.

Türk halk müziğinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Anadolu türkülerini yarın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde seslendirecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 40. yılı etkinlikleri kapsamında, dünyaca ünlü Floransa Maggio Musicale Orkestrası, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Konserde şef Zubin Mehta yönetimindeki orkestraya, Güher ve Süher Pekinel kardeşler eşlik edecek.

Sanatçı Mustafa Ceceli, Bostancı Gösteri Merkezi'nde 8 Aralık'ta konser verecek.

Kerem Görsev Trio, aynı gün Kadıköy Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

İtalyan dönem müziğinin günümüzün en önemli temsilcisi kabul edilen L'Opera Stravagante, İş Sanat Kültür Merkezi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Stravagante, 11 Aralık'taki konserinde Alman Soprano Simone Kermes ile bir kez daha aynı sahneyi paylaşacak.

Klasik müzik tarihinin en önemli keman virtüözlerinden Paganini'nin yaratıcı eserlerinden ilham alan Ara Malikian ve Yıllana'nın "Pagagnini" konseri, aynı gün Cemal Reşit Rey Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.

Genç sanatçı ve bilim adamlarına kariyer olanakları sunan ve desteğini eksik etmeyen Sedat Gürel & Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı, 20. yıl dönümünü gelişimine katkıda bulunduğu sanatçıların katılımıyla kutlayacak. Süreyya Operası'nda 9 Aralık'ta gerçekleştirilecek konserde, 10 solist opera sanatçısı, Mozart'ın Don Giovanni'sinden Verdi'nin Don Carlos'una, Donizetti'nin Aşk İksiri'nden, Rossini'nin Sevil Barberi'ne kadar birçok ünlü eserden aryalar seslendirecek.

Konserde Offenbach, Strauss, Bellini, Delibes, Lehar ve Strauss'un sevilen opera eserlerinden parçalar da dinlenebilecek.

-Tiyatrolar-

Şehir Tiyatroları, bu hafta da zengin bir takvimle tiyatroseverlerle buluşacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", "Pinokyo",

"Yüzleşme", Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Toros Canavarı", "Pırtlatan Bal",

"Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Doğumgünü Partisi", "Ali Baba ve Kırk Haramiler", "Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", "Boncuk",

"Türkiye Havası" oyunları sahlenecek.

Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde "Buluşma yeri", "Çiçek Prenses",

"Oyun", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Büyünün Gözleri", "Fareli Köyün Kavalcısı", "İstanbul Hatırası", Ümraniye Sahnesi'nde "Ateşli Sabır",

"Karagöz Balıkçı", "Hedda Gabler", GOP Ferin Egemen Sahnesi'nde

"Cambazhane", "Deniz Kızı" oyunları sanatseverleri sunulacak.

İstanbul Devlet Tiyatroları'nun Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde

"Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını", "Sihirli Hediyeler", Cevahir Sahneleri Salon 1'de "Antigone", "Sezuan'ın İyi İnsanı", Cevahir Sahneleri Salon 2'de

"Çirkin", "Zalim Mahmut - Bir Kurtlu Kıssa", Küçük Sahne'de "Herkesin Bildiği Sırlar", "Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni", Küçükçekmece Sahnesi'nde

"Açıl Kafam Açıl", Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde "Düğün Şarkısı", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Ay Hecesi" oyunları bir hafta boyunca izlenebilecek.

-Özel Tiyatrolar-

Tiyatro Pera Sahnesi'nde "Venedik Taciri", Duru Tiyatro Büyük Salonu'nda

"İstanbul'da Bir Sokak Kedisi", KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde

"Ben Bertolt Brecht", 9 Aralık'ta Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "1881", Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde "Sonbahar'ı Beklerken", 10 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde "İstanbul ve Aşk", Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Beni Yeniden Sev", 11 Aralık'ta "Hasretinden Prangalar Eskittim", Trump Towers Mall Sahnesi'nde "Hamlet" sahnelenecek.

Altınok Tiyatrosu'nun 2 perdeli müzikali "Aladdin'in Sihirli Lambası", 8 Aralık'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sahnelenecek. Müzikalde, Mucizeler Mağarası'nda bulduğu sihirli lamba ile hayatı değişen Alaaddin'in kötü kalpli Cafer ve papağanı Yagu ile olan mücadelesi anlatılıyor.

"Oz Ülkesi" çocuk müzikali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla TİM Fettah Aytaç Salonu'nda 9 Aralık'ta sahnelenecek.

Frascati Prodüksiyon'un iki bölümünden oluşan "To Love Duets, Jan Martens

" dans gösterisi 11 Aralık'ta sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 22 Yıl Sonra Yeniden Yusuf ile Züleyha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement