24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu

'24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin büyük ödülleri sahiplerini buldu Adana'da en iyi film: 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yoktur' seçildi 24.

01.10.2017 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin büyük ödülleri sahiplerini buldu

Adana'da en iyi film: 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yoktur' seçildi

24.düzenlenen 'Uluslararası Adana Film Festivali'nde' En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok' filmiyle Fatih Artman alırken en iyi kadın oyuncu ödülü ise 'İşe Yarar Bir Şey' filmiyle Başak Köklükaya'nın oldu

ADANA - Bu yıl 24.'sü düzenlenen 'Uluslararası Adana Film Festivali'nde 'En İyi Film Ödülü'nü Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yoktur' filmi aldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok' filmiyle Fatih Artman alırken en iyi kadın oyuncu ödülü ise 'İşe Yarar Bir Şey' filmiyle Başak Köklükaya'nın oldu.

Adana Film Festivali'nin 'Büyük ödül töreni', Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlendi. Ödül töreni, ünlü sanatçıların kırmızı halıdan geçerek tören alanına gelmesiyle başladı. Kırmızı halı seremonisi ile başlayan ödül töreninde, ünlü sanatçılar şıklıkları ile göz kamaştırdı.

Sunuculuğunu Ayşe Arman ve Meltem Cumbul'un yaptığı gecede, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Adana, sinema, edebiyat ve kültürel hayata çok büyük katkılar sundu. Festival hiçbir ayrışmaya izin vermedi. Sanata hizmet, sanatçıya hürmet ilkesiyle hareket ettik. Cumhuriyetimizin kurucusunun da istediği gibi sanatın ve sanatçının hak ettiği yere gelmesi için çalıştık" diye konuştu.

Festivali tanıtan kısa filmlerin gösterilmesinin ardından uluslararası öğrenci ve kısa film yarışmasını kazananlara ödülleri verildi. Gecede ayrıca, Adana Film Maratonu Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda dereceye girenlerede ödülleri verildi.

"Çevirmen sorunu veboş koltuklar"

Öte yandan gecede ödül kazanan yabancı kişiler konuşurken tercüman olmaması festivale katılan kişilerin tepkisine neden oldu. Kongre merkezindeki boş koltuklar ise dikkat çekti.

24. Uluslararası Adana Film Festivali\'nin Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement