Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya'da Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya'da Başladı

Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya\'da Başladı

Bu yıl 3. sü düzenlenen Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya'da başladı.

03.02.2014 14:35  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya'da başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kırmızı Kalem Tiyatrosu'nun düzenlediği 3. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Yenimahalle Kültür Merkezi'nde (YKM) başladı.

Şenlik hakkında AA muhabirine bilgi veren YKM Müdürü Kutsal Kaynak, şenliğin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini ve çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Antalyalı çocuklara kaliteli tiyatro oyunları getirdiklerini ifade eden Kaynak, "Tiyatro ile çocukların estetik ve sanatsal duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklara ara tatil hediyesi sunmak, bununla beraber çocuk tiyatrosunun ve geleceğin tiyatrocu seyircisini oluşturmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin seçkin tiyatro gruplarının bir hafta boyunca gösteri sunacağını belirten Kaynak, şenlikte Antalya'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Mersin, Eskişehir, Menemen gibi bazı illerden 10 tiyatro grubunun gösteri sunacağını kaydetti.

Kaynak, şenlik kapsamında Fransız tiyatrocu Gustavo Guenzburger'in "rol yapma ve şarklı söyleme", Brezilyalı Clara de Andrede'nin "sınırsız tiyatro", Okan Karaca'nın "kukla yapımı", Cihan Yöntem'in "tiyatroda beden-hareket" atölyeleri düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak, şenlikte ayrıca Mimar Sinan Akademisi'nin düzenleyeceği "Çöpünü de al gel" ritm atölyesinde çocukların çöplerden topladıklarını ritm malzemesi yapacağını, bunlarla sahne şovu hazırlayacaklarını anlattı.

Tiyatro gösterileri 8 Şubat'a kadar Yenimahalle Kültür Merkezi, Oyuncak Müzesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hüsnü Karakaş Tiyatrosu'nda sunulacak. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Antalya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement