4 Asırlık Taş Köprü Restore Ediliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

4 Asırlık Taş Köprü Restore Ediliyor

4 Asırlık Taş Köprü Restore Ediliyor

Osmanlı Devleti tarafından 1579'da yaptırılan Taş Köprü, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından orijnali korunacak şekilde restore ediliyor

02.07.2013 17:39

Osmanlı Devleti tarafından 1579 yılında yaptırılan Taş Köprü, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından orijinali korunacak şekilde restore ediliyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün 1579'da Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırıldığını anımsattı.

Taş Köprü'nün bakım ve onarımının şu anda Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını dile getiren Doğanay, "Karayolları Bölge Müdürlüğümüz 2013 yılı yatırım programında meşhur Taş Köprü'müzün de bakım ve onarımını üstlendi. Taş Köprü'müz orijinaline sadık kalacak şekilde restorasyondan geçiriyor" dedi.

Doğanay, Taş Köprü'nün Kars Kalesi'nin 3. ayağına yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Taş Köprü, 3 gözlü bir Osmanlı yapısıdır. Kesme bazalt taştan düzgün bir şekilde yapılmıştır. O zamanlar iletişim, ulaşım ve yük taşıma işleri bu köprüden sağlanıyordu. Taş Köprü, 1719 yılında Karahanoğlu Hacı Ebubekir Bey tarafından son kez restore edilerek günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde 'Dilek Köprüsü' olarak anılıyor. Kars'a gelen yerli ve yabancı turistlerin tamamı mutlaka bu köprüyü ziyaret ederek dilek diler."

Yaklaşık 780 bin liraya mal olacak restorasyonun, 15 Kasım'da bitirilmesi hedefleniyor. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4 Asırlık Taş Köprü Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement