Adana'da Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Adana'da Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı Başladı

Adana\'da Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı Başladı

Adana'da düzenlenen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, 30 farklı ülkeden 500 firmanın katılımı ile başladı. Fuarda sergilenen kehribar tespih ve kartal heykeli büyük ilgi gördü.

19.10.2023 17:08  Güncelleme: 17:13

ADANA'da 2'nci kez düzenlenen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, 30 farklı ülkeden 500 firmanın katılımı ile başladı. Fuarda sergilenen 1,5 tonluk kehribar tespih ile kehribar parçalarla tasarlanmış 50 bin dolar değerindeki kartal heykeli, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Türkiye'de ilk kez Adana'da düzenlenen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nın ikincisi, bu yıl TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile kent protokolü katıldı. Törende konuşan Vali Köşger, Adana'nın festivaller ve fuarlar kenti olduğunu söyledi. Fuarın beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü belirten Vali Köşger, "Adana, Türkiye'nin en çok tespih üretilen kenti. Tespih sadece bizim dinimizde olan bir şey değil. Dinlerin de kullandığı bir dua ve zikir aracı ama bir de şöyle bir farkı var ki; bizim milletimiz bunu estetik yönüyle bir sanat haline getirmiş. Herkesin bu sanata, tespihe ilgisi var. İnsanlarımız bu işin koleksiyonunu yapıyor" dedi.

Konuşmaların ardından kent protokolü, açılış kurdelesini kesip, stantları gezdi. Fuarda sergilenen 1,5 tonluk kehribar tespih ile kehribar parçalarla tasarlanmış 50 bin dolar değerindeki kartal heykeli, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

'30 BİN DOLAR TEKLİFE SATMADIK'

Kartal heykelini tasarlayanlardan Yusuf Yüksel, kehribar maddesinin 20-40 milyon senede oluşan çam reçinesinin fosilleşmiş hali olduğunu söyledi. Ukrayna'da yaşadığını ve ürünlerini sergilemek için fuara katıldığını belirten Yüksel, "Kehribarlardan kolyeler, tablolar, objeler ve tespihler yapıyorum. 3 arkadaşla 6 aylık çalışmayla kartalı oluşturduk. Üzerinde yaklaşık 4 kilo 750 gram kehribar var. Kartala bayağı ilgi var. Birkaç ay önce 30 bin dolar teklif edilmişti ama satmadık" diye konuştu.

Yüksel, gerçek kehribarın ısındığında veya yakıldığında reçine kokusu verdiğini vurgulayarak, sahte kehribarlara karşı uyardı. Fuar, 22 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Adana'da Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement