Adt "Fare"Nin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Adt "Fare"Nin Prömiyerini Yapacak

Justine Del Corte'nin yazdığı, Barış Eren'in rejisörlüğünü üstlendiği "Fare" oyunu, 26 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.

20.11.2014 09:43

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), Antalya'da ilk kez sahnelenecek "Fare" adlı tiyatro eserinin prova çalışmalarını sürdürüyor.

Justine Del Corte'nin yazdığı, Barış Eren'in Türkçe'ye çevirip rejisörlüğünü üstlendiği eserin prömiyeri, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 26 Kasım Çarşamba akşamı yapılacak.

Eve giren fare yüzünden yaşanan trajikomik olayların anlatıldığı oyunda, Sedat Mayadağ "Richard", Bahar Işık "Maria", Gözeten Müftüoğlu "Isabel", Gökhan Tüzün "Nick", Gökhan Güvenatam "Adam" rollerini üstleniyor. Eserin dekor ve kostümü Yıldız İpekoğlu'na, ışık efektleri Namık Gürsoy'a ait.

Barış Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserde ABD ve Almanya'da yaşamını sürdüren evli iki kız kardeşin belli bir süre sonra aynı evde yaşamaya başlamalarının anlatıldığını belirtti.

İki kız kardeş arasında geçmişe dönük hesaplaşmalar, bugüne dönük çatışmaların yaşandığını ifade eden Eren, şöyle konuştu:

"10 Ekim'den bu yana yaklaşık bir buçuk aydır düzenli provalar yapıyoruz. Oyunun prömiyerini 26 Kasım'da yapacağız. Oyunda iki kadın, üç erkek olmak üzere beş kişi oynuyor. Bu oyunu salt komedi olarak düşünmemek gerekiyor. Aile içindeki çatışmaları anlatan bir oyun olduğu için seyirciyi hem güldüren hem de düşündüren bir oyun." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Adt 'Fare'Nin Prömiyerini Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement