Artınternational Sona Erdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Artınternational Sona Erdi

Artınternational Sona Erdi

Bin 500'ü aşkın yabancı koleksiyoner ve sanat tüccarını İstanbul’da buluşturan fuarda, 21 milyon avroluk satış yapıldı

19.09.2013 18:00

Dyala Nusseibeh'in koordinatörlüğü ve Stephane Ackermann'ın artistik direktörlüğünde, Fiera Milano Interteks ile Angus Montgomery iş birliğiyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen çağdaş sanat fuarı ArtInternational, sona erdi.

Fuardan yapılan yazılı açıklamaya göre, 52'si uluslararası olmak üzere toplam 62 galeri ve 300'ü aşkın sanatçının katıldığı fuarı, 15 bin kişi gezdi.

Uluslararası alandan bin 500'ü aşkın koleksiyoner ve sanat tüccarını İstanbul'da buluşturan ArtInternational'da açılış gününden başlayarak yapılan satışlar, 21 milyon avroyu buldu.

Adnupam & Lekha Poddar, Ramin Salsali, Nicola ve Beatrice Bulgari, Hanan Sayed Worrell, HH Prince Farhad bin Bandar al Saud, Alistair Hicks, Zaki Nusseibeh, Ahmet Kocabıyık, Çiğdem Simavi ve Ömer Koç gibi koleksiyonerlerin ilgi gösterdiği fuar süresince, Londra'dan Tate Modern, Royal Academy of Arts ve Whitechapel Gallery, Roma'dan Museum of Contemporary Art of Rome, Paris'ten Centre Pompidou ve La Maison Rouge - Fondation Antonie de Galbert, Avustralya, Perth'den The Art Gallery of Western Australia'nın temsilcileri de İstanbul'daydı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Artınternational Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement