Aşık Veysel Müzikali, İstanbul'da Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Aşık Veysel Müzikali, İstanbul'da Sahnelendi

Aşık Veysel Müzikali, İstanbul\'da Sahnelendi

Karabük Üniversitesi Sert Ünsüzler Tiyatro ekibi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i, sahneye koydukları müzikalle anlattı Müzikalin yönetmeni Çakır: "Türkiye'nin Aşık Veysel'i unutmamasını, böyle büyük bir değeri kaybetmemesini istiyoruz, bunun için çabalıyoruz" Ünlü ozanın torunu Yeliz Şatıroğlu: "Tiyatro.

13.05.2014 17:01

Karabük Üniversitesi Sert Ünsüzler Tiyatro ekibi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i, sahneye koydukları müzikalle anlattı.

Öğrenciler, İstanbul Arel Üniversitesi'nin Tepekent yerleşkesinde, ünlü ozanın hayatını ve sanatını, sahneye koydukları müzikalde canlandırdı.

Müzikalin yazarı ve yönetmeni Numan Çakır, çalışmalara geçen yıl aralık ayında başladıklarını söyledi.

Aşık Veysel'in torunu ve projenin danışmanı Nazender Süzer ile müzikali gerçekleştirdiklerini ifade eden Çakır, turnenin ilk durağının Sivas olduğunu kaydetti.

Numan Çakır, "Şimdi İstanbul Arel Üniversitesi'ndeyiz. Cuma günü de İstanbul Üniversitesi'nde olacağız. Aşık Veysel'e bir gönül borcumuz vardı, bütün insanlık olarak, sadece öğrenci olarak değil. Bunu ödediğimize inanıyoruz. Türkiye'nin Aşık Veysel'i unutmamasını, böyle büyük bir değeri kaybetmemesini istiyoruz, bunun için çabalıyoruz" diye konuştu.

Aşık Veysel'in torunu Yeliz Şatıroğlu da tiyatro oyuncusu olduğunu belirterek, dedesini adeta sahnede izlediğini ve çok gururlandığını söyledi.

Şatıroğlu, "Oyuncu arkadaşlarımı sahnede görüp, bir de benim için manevi değeri olan insanları görmek, dedem, babam ve diğer aile üyeleri... Hepsini orada canlandırılmış, kanlandırılmış şekilde izlemek, duygusal anlar yaşamama sebep oldu. Zaten bazı yerlerde tutamadım kendimi. Çok gurur vericiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Müzikalin başlangıç olmasını istediğini dile getiren Şatıroğlu, "Bunun arkasının gelmesini istiyorum. Tiyatro ve sinema sahnelerinde birçok alanda görmek istiyorum dedemin, adını, şiirlerini, türkülerini" dedi.

Şatıroğlu, bazen "Aşık Veysel hak ettiği değeri görmüyor mu" diye konuşmaların olduğuna işaret ederek, "Ben böyle arkadaşların, bu işleri yapmaya devam ettiği sürece hak ettiği değeri gördüğünü ve daha da çok göreceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara ise 1958 yılında Aşık Veysel'i canlı dinlediğini belirterek, müzikalin kendisine o günü hatırlattığını söyledi.

Gözükara, daha sonra topluluk üyelerini kutlayarak plaket verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aşık Veysel Müzikali, İstanbul'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement