Aydın Koçarlı'da Eski Cezaevi Binası Müze ve Kafeterya Olarak Yeniden İşlevlendirilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Aydın Koçarlı'da Eski Cezaevi Binası Müze ve Kafeterya Olarak Yeniden İşlevlendirilecek

Aydın Koçarlı\'da Eski Cezaevi Binası Müze ve Kafeterya Olarak Yeniden İşlevlendirilecek

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bulunan eski cezaevi binası, müze ve kafeterya olarak kullanılmak üzere proje hazırlıkları tamamlandı. Belediye Başkanı Nedim Kaplan, binanın 16 yıldır atıl vaziyette olduğunu belirterek, dokusu bozulmadan restore edilecek binanın bir bölümünde cezaevi müzesi oluşturulacağını ve kadınlar için kafeterya ve el emeği ürünlerin satışa sunulabileceği bir alanın da planlandığını açıkladı. Binada temizlik çalışmaları başlatıldı.

03.08.2023 13:42

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde eski cezaevi binasında müze ve kafeterya yapılması için proje hazırlandı.

Belediye Başkanı Nedim Kaplan, gazetecilere, 1960 yılından 2007 yılına kadar hem cezaevi hem de eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan ceza infaz kurumu binasının 16 yıldır atıl vaziyette olduğunu söyledi.

Binanın yeniden işlev kazanması için proje hazırladıklarını anlatan Kaplan, dokusu bozulmadan restore edilecek binanın bir bölümünde cezaevi müzesi oluşturulacağını aktardı.

Kaplan, projeyle kadınlar için kafeterya ve el emeği ürünlerin satışa sunulabileceği bir alan da planlandığını kaydederek, binada temizlik çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aydın Koçarlı'da Eski Cezaevi Binası Müze ve Kafeterya Olarak Yeniden İşlevlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement