Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Dünya Kadınlar Günü için Antonio Pirolli şefliğinde, kemanda Mariana Sirbu ve Nurperi Yücesoy'un sahne alacağı konser ile yarın sanatseverlerle buluşacak.

10.03.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Dünya Kadınlar Günü için Antonio Pirolli şefliğinde, kemanda Mariana Sirbu ve Nurperi Yücesoy'un sahne alacağı konser ile yarın sanatseverlerle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Başkent, kültür ve sanat etkinlikleri açısından yoğun bir hafta geçirecek.

Ankaralılar, yarın "perde" diyecek Komedi Festivali ile mizaha doyacak. Festival kapsamında, sanatçı Ayşen Gruda da 18 Mart'ta CEPA AVM Campus Kültür Merkezi'nde sevenleriyle bir araya gelecek.

Anton Çehov'un yazdığı ve Ataol Behramoğlu'nun çevirisi yaptığı ve Erhan Gökgücü'nün rejisini gerçekleştirdiği "Vanya Dayı" adlı oyun, 10, 12 ve 13 Mart'ta Akün Sahnesinde sahnelenecek.

Eser, Çarlık Rusya'sının çöküş döneminde çiftlikte yaşayan bir ailenin güncel ve önemsiz olaylarla boğuşurken geçirdikleri bunalımları, içine düştükleri komik durumları yansıtıyor.

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser, hayata oyun oynayarak ve hayal kurarak tutunabilenlerin öyküsünü anlatıyor. Altındağ Tiyatrosunda 9, 10, 11, 12 ve 13 Mart'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak oyunda, rolleri Serpi·l Gül, Levent Şenbay, Turgay Kılıç, Umut Karadağ paylaşıyor.

Aynı sahnede, komedi türündeki "Kuaförde Bir Gün" isimli oyun 15, 16 Mart'ta izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Jordi Galceran'ın kaleminden Sinan Pekinton'un rejisiyle hazırlanan "Grönholm Metodu" 15 Mart'ta Büyük Tiyatroda seyirciyle buluşacak.

Acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı "profesyonellik" ve "fedakarlık" kavramlarını sorgulayan oyun, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor.

D. Durvin'in yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Çamaşırhane" adlı oyun, Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa'da yoksulluğun pençesindeki kadınların dramını anlatıyor. Cüneyt Gökçer Sanesinde 10,11 ve 12 Mart'ta seyirciyle buluşacak oyun, Şubat ayında Türkiye prömiyerini yaptı.

Alzaymır hastası bir anne ve iki kızının yaşam hikayesini anlatan "Annemin Son Çılgınlıkları", 10,11 ve 12 Mart'ta Küçük Tiyatroda sahnelenecek. Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert' Aşk" seyirciye 15 ve 16 Mart'ta izleyiciye sunulacak.

Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" isimli oyun 10, 11 ve 12 Mart'ta Oda Tiyatrosunda sahnelenecek.

Meral Üner'in oynadığı tek kişilik oyun, hayatın zorluklarına ve değişimine direnen yaşlı bir kadının hikayesini aktarıyor.

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün, 15 ve 16 Mart'ta Tatbikat Sahnesinde izlenebilecek.

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim" adlı oyun, 10, 11 ve 12 Mart'ta Ziraat Sahnesinde sahnelenecek. Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Seyhan Kırca, ışık düzeni Osman Uzgören, müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor.

Dünyaca ünlü İngiliz yazar George Orwell'ın çağdaş klasikler arasına giren ve bir başyapıt olarak kabul edilen "Hayvan Çiftliği" isimli romanından uyarlanan aynı adlı oyunda, bir çiftlikte yaşayan hayvanların kendilerini sömüren insanların yönetimini devirmeleri ve eşitlikçi bir düzen kurmaları anlatılıyor.

Özge Kayakutlu'nun çevirdiği, Barış Erdenk'in yönettiği oyun 10, 11, 12 ve 13 Mart'ta Sinasi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Rus edebiyatının önemli klasiklerinden Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in "Yevgeni Onyegin" romanından uyarlanan baleyi, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin roman için yazdığı dünyaca ünlü opera müziği eşliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Ukraynalı ünlü balet ve koreograf Yaroslav İvanenko'nun yönetmenliğinde sahneye konulan Yevgeni Onyegin balesi, Opera Sahnesinde 10 Mart'ta izlenebilecek.

Anna Vita'nın koreografisini üstlendiği, modern dans türündeki "Cindirella" adlı eser de 12 Mart'ta görülebilecek. Bizet'in eseri "Carmen" operası Recep Ayyıldız'ın koreografisiyle hayat buluyor. 12 ve 14 Mart'ta temsil sanatseverlere sunulacak.

Antonio Pirolli şefliğindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarın ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Konser Salonu'nda sahne alıyor.

Dünya Kadınlar Günü için düzenlenecek konserde, kemanda Mariana Sirbu ve Nurperi Yücesoy sahne alacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, Sopranoda Esra Abacıoğlu Akcan, Doğa Bilici, Selinay Duman ve İlayda Erenler'in, baritonda Umut Kosman, bass-baritonda Beran Sertkaya, tenorda ise Ayhan Uştuk'un sahne alacağı konser verecek. Konser, 6 Mart'ta müzikseverlerle bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement