Bayraklı Belediyesi Yamanlar'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşa Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bayraklı Belediyesi Yamanlar'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşa Ediyor

Bayraklı Belediyesi Yamanlar\'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşa Ediyor

Bayraklı Belediyesi, Yamanlar'da yapılacak olan Yunus Emre Kültür Merkezi, Anaokulu ve Düğün Salonu'nun temelini attı. Başkan Serdar Sandal, bölge halkına verilen sözün tutulduğunu belirterek, projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Proje, kültür merkezi, düğün salonu ve anaokulunu içerecek şekilde inşa edilecek ve bölgenin eksikliklerini gidermeyi hedefliyor.

22.09.2023 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesinin Yamanlar'da hayata geçireceği Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve düğün salonunun temeli atıldı. Başkan Sandal "Bölge halkına bir sözümüz vardı. O sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kentin farklı noktalarında, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yaşama geçirdiği projelerle dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve düğün salonunun temelini görkemli bir törenle attı. Törene Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yanı sıra; CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Rönesans Holding yöneticileri; Süha İnan, Engin Yıldırım, Yamanlar Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde Bahar Almaç ve orkestrası mini bir konser verirken, katılımcılar dökülen ilk beton için butona birlikte bastı.

Yamanlar Pazar Yeri yanındaki arazide hayata geçecek olan Yunus Emre Kültür Merkezi, anaokulu ve düğün salonu projesi, 947 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 3 katlı kültür merkezinin içinde etkinlik alanlarının yanı sıra düğün salonu ve 4 derslikten oluşacak anaokulu da yer alacak. Bodrum katında ise konuklar için bir de otopark olacak. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen proje, bölgenin önemli bir eksiğini kapatacak.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Burada daha önceden var olan tesisin, cem evine tahsisli düğün salonunun yıkılma sürecini birlikte yaşadık. Şundan emin olun ki, o süreçte CHP'nin bir dahili yoktu. Ben öncelikle Bayraklı Belediye Başkanı olarak, yıkılan düğün salonu adına hepinizden özür diliyorum. Bu saatten sonra hiçbir Allah'ın kulu inanç merkezlerine elini uzatamayacak. Geçmişin kavgasıyla bir yerlere varamayız. Birileri gelip yıktı şimdi biz de daha iyisini yaparak bir de anaokulu kazandırarak inşaata başladık. Şimdi güzel şeyler yapma zamanı. Yapacağımız kreş, İzmir'in en güzellerinden biri olacak ve özel okullardaki donanımı buraya getireceğiz. Çocuklarımız kolejlerde hangi eğitimi alıyorsa buradaki çocuklarımız da aynı eğitimi alacak. Düğün salonunu da tamamlayıp tekrar inanç merkezimize tahsis edeceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temelini attığımız bu tesis tüm Bayraklı'ya hayırlı, uğurlu olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Bayraklı Belediyesi Yamanlar'da Yunus Emre Kültür Merkezi ve Anaokulu İnşa Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement