Bestami Yazgan Yılın Şairi Seçildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Bestami Yazgan Yılın Şairi Seçildi

Bestami Yazgan Yılın Şairi Seçildi

İhlas Koleji Edebiyat Öğretmeni şair ve yazar Bestami Yazgan ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

31.03.2013 17:32  Güncelleme: 14:54

İhlas Koleji Edebiyat Öğretmeni şair ve yazar Bestami Yazgan ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Yapmış olduğu çalışmalarla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Yazgan, Ankara Aziziye Eğitim Kurumları tarafından "Yılın Şairi" seçildi.

Yapılan ödül töreninde konuşan okul müdürü Sadık Çelik, "her yıl değişik dallarda Türk kültür ve mirasına katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara öğrenci, öğretmen ve velilerin anketleri sonucunda yılın kültür ödülleri verilmektedir" dedi.

Bestami Yazgan ödülünü "Çocuk edebiyatı alanında eserler veren yazar, medeni denilen; ama gerçekte madeni özellikler taşıyan çağımızda gönül ve ömür toprağımızı saf şiir sularıyla sulayan eserlerinde" şeklinde takdim edilerek aldı.

Ödül töreninden sonra konuşan Yazgan, "Marifet, iltifata tabidir ilkesi ışığında yeni eserler verebilmek için bundan sonra daha çok çalışmam gerekiyor." dedi. Bu yılın çok yoğun geçtiğini de belirten Yazgan, Türkiye'nin dört bir yanına gitme fırsatı bulduğunu kitap dostlarıyla buluştuğunu söyledi. Özellikle çocuklarla buluşmaktan büyük keyif aldığını söyleyen usta yazar, davet edildiği her okula gitmeye çalıştığını belirtti.

Yazgan en son Bitlis'de "Doğu Okuyor" projesi kapsamında bir konferans vermişti.

Aynı ödül töreninde yapmış olduğu objektif ve yorumsuz haberlerle beğeni toplayan TGRT Haber'e de "Yılın Haber Kanalı" ödülü verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Bestami Yazgan Yılın Şairi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement