Bu Festival Manisa’ya Çok Yakıştı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Festival Manisa’ya Çok Yakıştı

Bu Festival Manisa’ya Çok Yakıştı

Bu Yıl 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali, Gala Havasında Gerçekleştirilen Ödül Töreni İle Son Buldu.

08.11.2010 15:29

Ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Demet Evgar'ın onur konuğu olduğu festivalin ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festivalin Manisa'ya çok yakıştığını, Manisa'nın sanatsal anlamda geriye gittiği yönünde kendilerini eleştirenlere 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali ile en iyi cevabı verdiklerini söyledi. Festivale ünlü İsrailli Şarkıcı Yasmin Levy de, katıldı.

Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Altın Üzüm Kısa Film Festivali ödül töreni, Anemon Otel'de geniş katılımla gerçekleşti. Ödül törenine MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, eşi Benan Enöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Demet Evgar, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, festivale filmleriyle katılan yönetmen adayları, jüri heyeti ve çok sayıda davetli katıldı. Festivale katılan ünlü İsrailli Şarkıcı Yasmin Levy de katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir süre sohbet eden ünlü şarkıcı, Manisa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İstanbul'daki Manisalılar Derneği Başkanı İsmail Gürol Uğurlu ile birlikte Manisa'ya gelen ünlü şarkıcı Levy'yi Mesir Festivali'ne davet etti.

Festivali uluslararası alana taşımak için çalışacağız

Festivalin ödül töreni, Yeşilçam'ın unutulmayan film müziklerinin sunulmasıyla başladı. 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Hababam Sınıfı', 'Çiçek Abbas', 'Neşeli Günler' gibi filmleri kadar müzikleriyle de Türk Sineması'na damgasını vuran melodilerin çalındığı sunum, izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Manisa'da Kısa Film Festivali'ni hayata geçirerek, sanat alanında bir ilki yaşatmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Ergün, "Bu festival Manisa'ya çok yakıştı. Manisa'nın sanatsal anlamda geriye gittiği yönünde bizi eleştirenlere 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali ile en iyi cevabı vermiş oluyoruz. İlk olduğu için ulusal çapta bıraktığımız bu festivali önümüzdeki yıllarda uluslararası alana taşımak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız" dedi.

Festivalin 10.'sunu, 20.'sini görmeyi diliyorum

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından sahne alan Smyrna Müzik ve Dans Topluluğu, Türk Sineması'nın efsaneleşmiş filmlerinden bir tanesi olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın dans gösterisini yaptı. Bu gösteri de izleyenlerin beğenisini kazandı. Smyrna Müzik ve Dans Topluluğu'nun gösterisinin ardından kürsüye ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Demet Evgar davet edildi. Belediyelerin bu tür festivallere daha çok köstek olduğundan yakınan ünlü oyuncu Demet Evgar, "Manisa Belediyesi kısa film festivali düzenleyerek bu alanda öncülük etmiş oldu. Bizim gibi sinema ve tiyatroya ilgisi olan gençlerin ideallerine büyük ışık tutmuş oldu. Manisa Belediyesi'nin yapmış olduğu bu ilk Kısa Film Festivali'nin 10'uncusunu, 20'ncisini görmeyi diliyorum" dedi.

Jüriye teşekkür plaketi

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nde görev alan jüri heyetine teşekkür plaketi takdim etti. Prof. Dr. Semih Çelenk (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Faruk Kalkan (Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Lale Kabadayı (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Ana Bilim Dalı Başkanı), Yrd. Doç. Dr. Onur Çakaloz (Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Serhat Baştan (Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi), Engin Kümüştekin (Manisa Belediyesi Meclis Üyesi-Reklamcı), Demet Evgar (Sinema ve Tiyatro Oyuncusu) ve Tayfun Şengöz (Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni)'den oluşan jüri heyetine teşekkür eden Başkan Ergün, jürinin büyük emekle filmleri seçtiğini söyledi.

Ödüller sahiplerini buldu

Plaket töreninin ardından festivale katılan kısa filmler arasında ilk üçe girenlere ödüllerinin verilmesine geçildi. Deneysel kategorisinde birinciliğe 'Anneme ve Babama' adlı çalışmayla Can Evrenol, Animasyon kategorisinde birinciliğe 'Malfunction' adlı çalışmasıyla Ayçe Kartal, Belgesel kategorisinde birinciliğe 'Mada' adlı çalışmasıyla Musa Ak, Kurmaca dalında birinciliğe ise 'Yabancı' adlı çalışmasıyla Bilal Çakay layık görüldü. Belgesel Jüri Özel Ödülü 'Urbanbugs' çalışmasıyla Aykut Alp Ersoy'a giderken, İzleyici Özel Ödülü'ne ise 'Sesler' adlı çalışmasıyla Deniz Kargı layık bulundu. Ödül töreninin ardından davetliler, düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Masaları tek tek gezen ve festivalle ilgili eleştirileri dinleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, genç yönetmen adaylarıyla da sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bu Festival Manisa’ya Çok Yakıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement