Bursa'da 'Temaşa-i Ramazan' Coşkusu Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da 'Temaşa-i Ramazan' Coşkusu Başlıyor

Bursa\'da \'Temaşa-i Ramazan\' Coşkusu Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan Ramazan ayının Bursa'da anlamına yakışır şekilde yaşanması için dopdolu bir 'Temaşa-i Ramazan' programı hazırladı.

03.07.2013 13:43  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşma duygularının odağı, 11 ayın sultanı Ramazan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Temaşa-i Ramazan programı ile Bursa'da daha da anlamlı ve eğlenceli yaşanacak.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Temaşa-i Ramazan programı Merinos Park'taki Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı'nın da katıldığı tanıtım toplantısına, basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının her yıl olduğu gibi bu yıl da özel programlarla farklı ve anlamlı bir atmosferde yaşanacağını söyledi. 'Temaşa-i Ramazan 2013' etkinlik programını kamuoyuyla paylaşan Başkan Altepe, "Ramazan ayı, hayatımıza ayrı bir renk ve tat katmaktadır. Bursa olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve ilçe belediyelerimizle bu yıl da Ramazan ayının tüm renkleriyle yaşanması için gereken çalışmaları gerçekleştirdi" dedi.

Ünlü sanatçılar Ramazan'da Bursa'da

Başkan Altepe, Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin Merinos Park'ta gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Bursa, bu Ramazan'da da Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından Zara, Muazzez Ersoy, Ahmet Özhan, Mustafa Ceceli, Ömer Faruk Tekbilek, Kubat, Fatih Kısaparmak, Zekai Tunca, Orhan Hakalmaz, Ümit Tokcan, Selma Geçer, Özgür Eren ve Erdal Akkaya'nın konserlerini izleyebilecek. Şiiirin usta yorumcuları Uğur Aslan, İbrahim Sadri ve Kahraman Tazeoğlu da sevenleriyle bir araya gelecek. İlahi ve ezgilerin vazgeçilmez isimleri Sedat Uçan ve Ömer Karaoğlu'nun da yer aldığı programda, hoş sohbetiyle ekranların sevilen yüzü haline gelen İkbal Gürpınar, Dr. Ümit Aktaş, Cemalnur Sargut ve Yusuf Kavaklı ile her çarşamba Bursalı sevenleriyle birlikte olacak" diye konuştu.

Yerel sanatçılar da program yapacak

Başkan Altepe, programda yerel tasavvuf müziği sanatçılarına da yer verdiklerini belirterek, Hüseyin Taşçeşme, Ubeydullah Sezikli, Sinan Topçu, Veysel Bilen, Mesut Yavaş, Abdullah Beyhan, Ahmet Feyzi ve Bayram Büyükoruç'un programlarının severek izleneceğini ifade etti. Başkan Altepe, gazeller, kasideler, naatlar ve ilahiler´in sema gösterisi eşliğinde icralarının yapılacağı gazel konseri, teşvih ve naat konseri, Enderun teravihi konseri ve ezan temalı konserlerin de programda bulunduğunu dile getirdi. Kadir gecesinde, Mevlid, Kur'an-ı Kerim ve tasavvuf müziğinin nadide örneklerinden hazırlanmış repertuarın yanı sıra Mevlevi mukabelesi, niyaz ilahisi ve okunacak aşr-ı şerif ile kadir gecesi programının da keyifle dinleneceğini kaydeden Başkan Altepe, her perşembe hafızlardan Kur'an-ı Kerim ziyafeti yaşanacağını, her cuma günü gerçekleştirilecek 'Ramazan'da Sağlık' programlarıyla da konusunda uzman doktorların halkı bilinçlendireceğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Bursa İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi korolarının da konserleriyle programa renk katacağını söyleyen Başkan Altepe, aynı zamanda ramazan eğlenceleri ve yöresel halk dansları gösterilerinin de izleyicileriyle buluşacağını ve nostaljik Ramazan evleri stantlarının bulunduğu alanda vatandaşların keyifli bir Ramazan ayı geçireceğini vurguladı.

Aşevinde 4 bin kişiye iftar, ihtiyaç sahiplerine de 'Gülümseten Kart'

Başkan Altepe, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta kurulan ve yoksul vatandaşların yanında iftar saatinde evine ulaşamayan herkese hizmet verecek olan aşevinden her gün 4 bin kişiye, Emirsultan meydanında da her gün en az bin kişiye sıcak yemek dağıtılacağını söyledi. Orhangazi parkı, Osmangazi Metro istasyonu, ve Merinos Parkı'nda vatandaşlara iftar saati çorba dağıtılacağını da anlatan Başkan Altepe, erzak yardımları için de hazırlanan 'Gülümseten Kart' ile ihtiyaç sahibi vatandaşların sadece Ramazan'da değil tüm yıl boyunca marketlerden alışveriş yapabileceğini belirtti.

Gelenek yaşatılıyor

Toplantıya katılan Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da Ramazan ayının, oruç ve bereket ayı olmasının yanında seher aydınlığında sahuru, iftar vakti de sıcak pideyi paylaşma anlamı taşıdığını ifade etti. Ay, Ramazan ayında Enderun teravihleriyle bir geleneğin de Bursa'da yaşatılacağına işaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'da 'Temaşa-i Ramazan' Coşkusu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement