Bursa'daki "Unesco Dünya Miras Listesi" Adaylığı Çalışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'daki "Unesco Dünya Miras Listesi" Adaylığı Çalışması

Bursa\'daki "Unesco Dünya Miras Listesi" Adaylığı Çalışması

UNESCO Uzmanı Server, Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesinin listeye dahil edilmesi yönündeki adaylık başvurusuyla ilgili Bursa'da incelemelerde bulunacak

09.10.2013 15:53

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Uzmanı Alvaro Gomez Server, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesinin "UNESCO Dünya Miras Listesi"ne dahil edilmesi yönündeki adaylık başvurusu kapsamında incelemelerde bulunmak üzere, kente geldi.

Server, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi gözlemcileri ve Türkiye üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç'ü Acemler'deki başkanlık makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Nalan Fidan, adaylık süreci ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adaylık dosyasının "Bursa Hanlar Bölgesi", "Sultan Külliyeleri" ve "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu" konularında hazırlandığını, UNESCO ile ilgili Bursa'da yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini vurgulayan Fidan, Osmanlı'nın başkenti Bursa'daki değerlerin dünya kültür mirası listesinde yer alması adına, alan yönetimince onaylanan planın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de onaylandığını ve böylece yönetim planının gelecek 5 yıl için de uygulanabilir hale geldiğini belirtti.

Atilla Ödünç ise Bursa'nın değerlerinin miras listesine girmesi konusunda yoğun çalışmalarda bulunan alan başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ile projeye emek veren ekibi tebrik ederek, "Bizler, Bursa olarak sahip olduğumuz değerleri dünya ile paylaşmaya hazırız" dedi.

Kentte 3 gün boyunca incelemelerde bulunacak olan Server ise Bursa'da bulunmaktan dolayı heyecan duyduğunu ifade ederek, "Bursa'da tarihi yapıda sorun yok, ancak şehir planlaması konusunda incelemeler yaparak, Bursa'nın kuruluş modelini en iyi şekilde algılayıp UNESCO'ya en doğru şekilde bildirmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Ödünç, konuklarına plaket ve Bursa'ya özgü hediyeler verdi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından UNESCO'nun değerlendirme sonucunu 2014 yılı şubat ayında açıklayacağı bildirildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'daki 'Unesco Dünya Miras Listesi' Adaylığı Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement