Bursa Kitap Fuarı 10 Yaşında - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa Kitap Fuarı 10 Yaşında

Kitap Fuarı 10-18 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

09.03.2012 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşumuz TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 10- 18 Mart 2012 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı 10. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Teması "Bursa'yı Yazmak" olarak belirlenen Bursa 10. Kitap Fuarı'na 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; dokuz gün süresince 76 kültür etkinliği ve imza günlerinde 600 yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

Bursa'da düzenlenecek etkinliklere Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, Muzaffer İzgü, Can Dündar, Cemil Kavukçu, Murat Gülsoy, İpek Çalışlar, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit, Mine Soysal, Sedat Sever, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Cüneyt Ülsever, Bejan Matur, Canan Tan, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Haluk Şahin, Canan Karatay, Sevil Atasoy ve pek çok değerli şair, yazar, bilim insanı katılıyor.

İlk yılında 115 yayınevinin katılımıyla 11-16 Mart 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bursa Kitap Fuarı bu yıl 270 yayınevinin katılımıyla 10. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 10 yılda yüzlerce yazarı, okuru, kitapseveri konuk eden Bursa Kitap Fuarı bünyesine yeni katılan yayınevleri ile büyümeye devam ediyor.

"Bursa'yı Yazmak" Sergisi

TÜYAP tarafından içerik danışmanlığını Fahri Aral ve Nedret İşli, tasarım danışmanlığını Sadık Karamustafa'nın yürüttüğü edebiyatımızda Bursa izlerini, Bursa hakkında yazılmış şiirleri, kitapları, romanları, gezi notlarını içeren kapsamlı bir sergi düzenleniyor. Bursa Kitap Fuarı'nın 10. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen "Bursa'yı Yazmak" sergisi titiz bir çalışmanın ürünü olarak ilk kez Bursa'lı okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Kitap fuarının 10. yılı onuruna bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen serginin bir de kitap-katoloğu hazırlanıyor.

Hollanda Bursa Kitap Fuarı'nda

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu olan Hollanda tüm yıla yayılan etkinlikler kapsamında Bursa Kitap Fuarı'na da katılıyor. Bursa 10. Kitap Fuarı'nda Hollanda standında Hollanda edebiyatından Türkçe'ye çevrilen kitaplar yer alacak.

Bursa 10. Kitap Fuarı, 10-17 Mart 2012 tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 18 Mart 2012 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bursa Kitap Fuarı 10 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement