Cumhuriyetin 100'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler - Son Dakika
Kültür Sanat

Cumhuriyetin 100'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler

Cumhuriyetin 100'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta Binicilik ve Kültür Derneği üyeleri, bindikleri atlarla birlikte tarihi İstiklal Yolunu geçecek.

27.10.2023 14:49  Güncelleme: 15:07

Cumhuriyetin 100'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler

KASTAMONU - Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta Binicilik ve Kültür Derneği üyeleri, bindikleri atlarla birlikte tarihi İstiklal Yolunu geçecek.

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu- Kastamonu güzergahında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılında Binicilik ve Kültür Derneği tarafından atlarla birlikte düzenlenen "İstiklal Yolu" yürüyüşü başladı.

Kurtuluş Savaşının kazanılmasına vesile olan başta kahraman Halime Bacı ve tüm şehitler başta olmak üzere Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen ve İnebolu'dan Kastamonu'ya uzanan İstiklal Yolunun 95 kilometrelik parkurunu at sırtında geçecek olan Binicilik ve Kültür Derneği üyeleri, İnebolu Limanından yürüyüşe başladı.

İnebolu Limanı önünde düzenlenen törende İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Türk Bayrağını üç kere öperek at binicilerine teslim etti. Türk Bayrağı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinliklerinde Vali Meftun Dallı'ya teslim edilecek.

Törende konuşan Kaymakam Baycar, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu diğer yıllardan farklı olarak bu yıl bir başka beklemekteyiz. Çünkü dünden bu yana biraz daha her gün ilerleyip kalkınıp modernleşerek bölgesinde artık tüm Dünya'da örnek bir ülke haline gelmektedir. Bunu da görmekteyiz. Bugünde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Binicilik ve Kültür Derneği, örnek bir programla katılım gösterdi. Ecdadımızın Kurtuluş Savaşında cepheye mühimmat ulaştırdığı güzergahta Binicilik ve Kültür Derneğinden 60 atlı birlik, İnebolu'dan tarihi İstiklal Yolu üzerinden Kastamonu'ya hareket edecekler. Bizlerde şanlı bayrağımızı atlı birliklere teslim edeceğiz. Yolları bahtları açık olsun" dedi.

Binicilik ve Kültür Derneği Başkanı Zeki Kütük ise, "Türkiye Cumhuriyetinin 100'ıncı yılı kutlamaları çerçevesinde İnebolu'dan kahramanların geçtiği yoldan Kastamonu'ya kadar 95 kilometre boyunca at bineceğiz. Şu anda yürüyüşümüze başladık ve Pazar günü de Kastamonu'da olmayı planlıyoruz. İnebolu, Kurtuluş Savaşının başladığı nokta oluyor. Anadolu kadınlarının kağnılarla cephane taşıdıkları yoldan bizlerde onları yad etmek adına bu anlamlı yolu yürümek ve Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlama ve onlarla aynı istikamette gittiğimizi ve ecdadımızla aynı ruhta olduğumuzu göstermek adına bu etkinliği yapıyoruz ve buraya geldik" diye konuştu.

Türk bayrağımın teslim alan ekip, tarihi İstiklal Yolunu atlarla geçerek Pazar günü düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Kastamonu'ya ulaştıracak.

Cumhuriyetin 100\'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Cumhuriyetin 100'üncü yılında bindikleri atlarla, tarihi İstiklal Yolunu geçecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement