"Dertli Pınar"dan Bugüne! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Dertli Pınar"dan Bugüne!

"Dertli Pınar"dan Bugüne!

Mehmet Turgut'un hayat verdiği "46 – Dance Edition"a konuk oldu, 1943 yılında "Dertli Pınar" ile sinemaya başladığında yaktığı ateşi anlattı!

19.04.2012 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1946 yılında "Jül Sezar" ile İstanbul Şehir Tiyatroları'nın büyük oyunlarında yer alan Mücap Ofluoğlu'nun adı; Sabahattin Ali'nin 25 Kasım 1946 tarihinde yayına başlayan siyasi mizah gazetesi Marko Paşa'nın yazar kadrosunda da geçiyor. İstanbul Şehir Tiyatroları, İzmir Şehir Tiyatrosu, Küçük Sahne, Oda Tiyatrosu gibi topluluklarda yer alan sanatçı; bir dönem Suzan Ustan ile birlikte kendi tiyatrosunu kurarak, iki kişilik "Kaktüs Çiçeği" oyunuyla ilklere imza attı.

Moliere'in "Hastalık Hastası" adlı oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye koyan Mücap Ofluoğlu; yine 1940'lı yıllarda, İpek Film Stüdyosu'nda sesiyle pek çok karaktere can vermeye başladı, 1960'lı yıllarda ise Öztürk Serengil seslendirmesiyle sanatçıya müthiş bir ruh kattı.

Onlarca oyun, sinema filmi, yazı, şiire imza atan Ofluoğlu; 1950'lerden bugünlere Lambo, Kulis, Park Otel, Divan Bar ve Çiçek Bar'da İstanbul gecelerinin ve Bodrum'un sevilen ve sayılan ismi…

Mücap Ofluoğlu'nun kadim dostlarından Mustafa Alabora, sanatçıyı; "Şairdir, ozandır, edebiyatın, sanatın kendisi ve emeğin anlamıdır o. Çiçek Bar'da bulursunuz onu. 92 yaşında ve hâlâ dimdik ayakta. Bildiğini okuyor, direniyor. Yaşayan en eski aktörlerden, çok daha fazla ilgili hak ediyor. O bir tarih. Zaten vefasızlık bu ülkede alışkanlık ama kırmak lazım bunu zinciri artık… Mücap ağabeyin yanında olmak gerekir. Ondan bir tane daha yok!" diye anlatıyor.

Mücap Ofluoğlu'nun keyifli sohbetinin devamı; Mehmet Turgut'un fotoğraflarıyla "46 – Dance Edition"da…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Dertli Pınar'dan Bugüne! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement