Doğa Harikası "Sadağ Kanyonu"Nda Masal Gibi Yolculuk - Son Dakika
Kültür Sanat

Doğa Harikası "Sadağ Kanyonu"Nda Masal Gibi Yolculuk

Doğa Harikası "Sadağ Kanyonu"Nda Masal Gibi Yolculuk

Roma İmparatoru Hadrianus'un avlak olarak kullanmak üzere kurduğu dağ ilçelerinden Orhaneli'de bulunan kanyon, sarp kayalıkları, sıcak su kaynağı ve şelalesiyle ziyaretçilere adeta masal gibi bir yolculuk yaptırıyor Kulakları rahatlatan su sesi eşliğinde yürünen, Hadrianus'un yörede avlanırken eşi için yaptırdığı hamamın da bulunduğu kanyon, Uludağ'ın soğuğunu ve hamamın sıcak ortamını aynı anda yaşamak isteyenlere farklı alternatifler sunuyor Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu: ''Dünyanın bir yerinde böyle bir doğa harikası olsa herkes oraya oluk oluk gelirdi.

09.01.2014 11:10

HARUN KAYMAZ - Orhaneli ilçesinde bulunan "Sadağ Kanyonu", sarp kayalıkları, sıcak su kaynağı, kaya hamamı ve şelalesiyle ziyaretçilere adeta masal gibi bir yolculuk imkanı sunuyor.

Bursa'nın 58 kilometre uzağında, Roma İmparatoru Hadrianus'un avlak olarak kullanmak üzere kurduğu dağ ilçelerinden Orhaneli'deki kanyon, doğa tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor. İlçe merkezinden 6 kilometre uzaklıktaki Sadağı köyünde yer alan kanyona gitmek için köy içinden geçtikten yaklaşık bir kilometre sonra sarp kayalıkları kesen bir su bendiyle karşılaşılıyor. Buradan itibaren adeta masal gibi bir yolculuk başlıyor.

Merdivenleri aşıp bendin üstüne çıktığınızda karşınıza 70 metreyi bulan kaya blokları çıkıyor. Sarp kayalıklarla örülmüş kanyonda, bazı kayalar özgürlüklerini ilan eder gibi tek başına dururken, kimi kayalar ise birbirlerine iç içe geçmiş halde gizemlerini koruyor.

Sık sık karşınıza çıkan mağaraların dikkat çektiği kanyonda yürürken zaman zaman suya girmek zorunda da kalınıyor. Kulakları rahatlatan su sesi eşliğindeki yürüyüşün ardından, Hadrianus'un yörede avlanırken eşi için yaptırdığı kaya hamamına ulaşılıyor.

Uludağ'ın soğuk havasını içine çekerken yer yer 62 derece sıcaklığa ulaşan hamamın duvarları içinde farklı duygular insanın içini kaplıyor. Üşürken ısınmanın verdiği haz, ziyaretçileri bambaşka diyarlara götürüyor. Yaklaşık 300 metre sonra ise karşınıza büyüleyici bir şelale çıkıyor. Yaz aylarında şelale önündeki suda isteyen yüzebiliyor, isteyen de oltayla alabalık avlayabiliyor.

"Kanyonumuzu tüm Türkiye ve dünya tanıyacak"

Kanyonla ilgili çalışmalarını AA muhabirine anlatan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 10 yıl önce tüm turizm firmalarına kanyonun tanıtım CD'sini gönderdiklerini söyledi.

Kendilerinin çalışmalarının amatör olarak devam ettiğini bildiren Tatlıoğlu, "Buranın çok daha büyük tanıtım çalışmalarına ihtiyacı var. Dünyanın bir yerinde böyle bir doğa harikası olsa herkes oraya oluk oluk gelirdi. Biz elimizden geldiği kadar düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Bursa Valisi Münir Karaloğlu buraya el attı. Sanıyorum çok yakında kanyonumuzu tüm Türkiye ve dünya tanıyacak" diye konuştu.

"Muhteşem tabiat keşfedilmeyi bekliyor"

İlçedeki yerel bir gazetenin sahibi Yüksel Esen de kanyonun 23 kilometrelik bir alana hitap ettiğini kaydederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin üçüncü en büyük kanyonu burası. Tam anlamıyla doğa harikası ve görülmeye değer bir yer. Bizans İmparatoru Hadrianus'un avlak bölgesi olan alana aynı zamanda kale ve hamam da yapılmış. İmparator buradaki hamamda ailesiyle birlikte şifa arıyormuş. Suyun birçok derde iyi geldiği de söyleniyor. Aynı zamanda pek tadına rastlayamayacağınız lezzette ala balığımız da var. Bu muhteşem tabiat keşfedilmeyi bekliyor." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Doğa Harikası 'Sadağ Kanyonu'Nda Masal Gibi Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement