Doğa ve Dağ Tutkunları için Macera Dolu Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Doğa ve Dağ Tutkunları için Macera Dolu Film Festivali

Doğa ve Dağ Tutkunları için Macera Dolu Film Festivali

2.Ankara Dağ Filmleri Festivali 13 Nisan'da Başlıyor

04.04.2011 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliğinde Usta ve Çırak ile Dağ Kültürü Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen, 2. ANKARA Dağ Filmleri Festivali, 13 – 17 Nisan 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Doğa-Çevre-İnsan", "Bisiklet" ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak.

Macera dolu 21 film

"National Geographic Türkiye"nin festival sponsoru olduğu Türkiye'nin ilk ve tek dağ filmleri festivali olan ve İstanbul'da 6 yıldır düzenlenen organizasyon "The North Face" ve "Salcano Bisiklet" tema sponsorlukları ile ikinci kez Ankara'lı doğaseverlerle buluşacak. Yamaç paraşütü, kano, bisiklet, dağcılık, kayak gibi doğa sporları ile ilgili filmlerin yanında doğa ve çevre belgesellerinin de yer alacağı festival programında 21 film yer alıyor.

Genç kuşaklarda kalıcı bir doğa kültürünün yerleşmesi adına önemli bir işlev gören ve bu alanda Türkiye'deki büyük bir boşluğu dolduran Dağ Filmleri Festivali kapsamında, film gösterimlerinin yanı sıra, iki söyleşi ve bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.

Her yıl artan seyirci

Seyirci sayısını her geçen yıl arttıran ve giderek büyüyen bir ilgiyle takip edilen festivalin içeriği de buna bağlı olarak zenginleşmekte. DFF bu sayede kent insanının bir parçası olduğu doğaya olan ilgisinin ve duyarlılığının arttırılması, buna dair bilinç düzeyinin yükselmesi hedefine daha güçlü adımlarla ilerlemekte.

Festivalin etkili olduğu ve kısa sürede fark yarattığı bir başka konu da Türkiye'de doğa belgeselciliğine sağladığı katkı. Geçen yıllar gösterdi ki festivalin varlığı dahi bu alanda eser vermek isteyen amatör ve profesyoneller için başlı başına bir motivasyon kaynağı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Doğa ve Dağ Tutkunları için Macera Dolu Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement