Doğuma Hazırlık Kursu - Son Dakika
Kültür Sanat

Doğuma Hazırlık Kursu

Doğuma Hazırlık Kursu

Özge Genlik eğitmenliğinde gerçekleşecek olan "Doğuma Hazırlık Kursu", 29 Ekim'de Vesta 77'de sizlerle...

28.10.2016 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özge Genlik eğitmenliğinde gerçekleşecek olan "Doğuma Hazırlık Kursu", 29 Ekim'de Vesta 77'de sizlerle...

Ağrı kesici yöntem kullanılmadan, Normal bir şekilde doğal olarak içsel gücünüz ile doğum yapmak istiyorsunuz;

Doğum sonrası depresyonunu hafif şiddetle deneyimleyerek bebeğiniz ile bağınızı güven ve koşulsuz sevgi zemininde oluşmasını istiyorsunuz;

Sütünüzün bebeğinizin ihtiyacı oranında gelmesini ve bebeğinizi aşkla emzirmek istiyorsunuz;

Doğum tercihlerinizi belirlerken kendinizi de keşfetmek aynı zamanda kendi doğum hikayenizi dönüştürmek böylelikle travmatik izlerinizi şifalandırmak istiyorsunuz;

Doğum sürecinde özgür hareket etmek ve bebeğinizi aynı zamanda rahminizin sesini dinleyerek istediğiniz beden pozisyonunda doğum yapmak istiyorsunuz?

Başka? Daha başka neler mümkün olabilir?

"Gelin sağıklı nesiller için yüreğinizin ritmi ile buluşmaya niyet edin ve "Doğuma Hazırlık Kursu'na katılarak bebeğinize en anlamlı armağanınızı sunarken eş zamanlı olarak kendi benliğinizin dinamiklerini keşfedin."

Eğitim İçeriği: Zihinsel-Bedensel egzersizler içeren 16 saatlik kurs sürecinde kendi cevaplarınızı sohbet, bilgi paylaşımı ve bedensel uygulamalar ile bulacaksınız.

Doğum nedir? Doğumun başladığını nasıl anlarım?

Doğumda oluşan fizyolojik ve psikolojik dönüşümler neler?

Korku doğumu nasıl etkiler?

Doğum tercihlerim neler? Doğum dalgaları ile nasıl baş edebilirim?

Doğum sürecimin ardından yaşamım nasıl şekillenecek?

Doğumda kimlerin yanımda olmasını tercih ediyorum?

Bedensel-zihinsel ve ruhsal olarak doğumuma nasıl hazırlanabilirim?

Nefes ve meditasyon çalışmaları doğumuma nasıl yardımcı olur?

Hastahanede bizleri nasıl bir ortam bekliyor? Doğum yapacağım ortam nasıl olmalı?

Doğum sürecindeki aktif doğum pozisyonları ve ilaç dışı rahatlatıcı teknikler nelerdir?

Sezaryen olmam gerekirse? Sezaryen tercihlerim nasıl olmalı?

Doğum sürecine doğum psikoloğu ile hazırlanmamın etkileri neler?

"Ve daha birçok sorunun yanıtlarını özümüzdeki bilgeden dinleyeceğimiz, doğum öncesi ve sonrasında uygulayabileceğimiz nefes, meditasyon ve masaj tekniklerinin uygulamalı aktarılacağı muhteşem bir süreç bizleri bekliyor, hazır mısınız? Haydi başlayalım o zaman."

**"Anne ve baba adaylarının birlikte katılımını tercih etmesini bekliyoruz. (Kurs ücreti 2 kişiliktir). "

Eğitim Tarihi: 29-30 Ekim 2016 (Cumartesi-Pazar)

Eğitim Saati: 10.00-19.00

Eğitmen: Uzman Psikolog & Yoga Eğitmeni Özge Genlik

Kayıt ve Detaylı Bilgi İçin: (530) 073 75 08

Özge Genlik Kimdir? 2009 yılında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden "yüksek onur" derecesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ve aileleri ile psikolojik danışmanlık çalışmalarını yürütmüş ve anaokullarına danışman olarak hizmet vermiştir.

2012 yılında, psikoloji alanındaki yüksek lisans eğitimini "yas süreci ve yas sürecindeki bireylerin depresyon ve anksiyete düzeylerinin incelenmesi" konulu tezi ile başarı ile tamamlamıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Arel Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık biriminde "uzman psikolog" olarak ergenler ve aileleri ile çalışmalarını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Kadın ve Aile Sağlığı Merkezinde ise yetişkin odaklı psikolojik danışmanlık çalışmalarını sürdürmüştür. Ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde bireysel olarak "yetişkin" ve "ergen'ler ile psiko-terapi çalışmalarını sürdürmüştür.

EMDR (göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme terapisi/Travma terapisi), Gestalt Terapi, Bilişsel-Davranışçı Terapi, "Kısa Süreli Dinamik Terapi Eğitimleri" alan Genlik, aynı zamanda Yoga Alliance onaylı yoga eğitmenidir.

Yoga Eğitimlerini aldığı eğitmenler: Dr. Çiğdem Öner (200 saat) ve Zeynep Aksoy (200 saat) ). Hamile Yogası Eğitmenlik sürecini tamamlamıştır(Nur Sakallı & Mey Elbi)

Genlik, yaşamdaki engelleri ve duyumsanan "acı" duygulanımlarını iyileşmeye ve şifalanmaya yönelik birer armağan olarak görmekte ve değerlendirmekte bu bağlamda "psiko-dönüşüm" adını verdiği metodoloji ile ergen, yetişkin ve ailelerle çalışmalarını sevginin gücü ile kurucusu olduğu Vesta 77 Psikolojik Dönüşüm ve Yaşam Akademisi'nde sürdürmektedir.

*Özge Genlik, İstanbul Doğum Akademisi Sertifikalı Doğuma Hazırlık eğitmenidir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Doğuma Hazırlık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.


Advertisement