Dünya Mirası Kentlerin Çocukları" Safranbolu'da Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünya Mirası Kentlerin Çocukları" Safranbolu'da Buluşacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Safrabolu Kaymakamı Murat Bulacak'ın açıklaması Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un açıklaması Detaylar "Dünya mirası kentlerin çocukları" Safranbolu'da buluşacak Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "dünya mirası" kentlerden 170 çocuğu ağırlayacak UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "dünya mirası" kentlerden 170 çocuğu misafir edecek.

01.04.2016 16:07

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Safrabolu Kaymakamı Murat Bulacak'ın açıklaması

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un açıklaması

Detaylar "Dünya mirası kentlerin çocukları" Safranbolu'da buluşacak

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "dünya mirası" kentlerden 170 çocuğu ağırlayacak

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "dünya mirası" kentlerden 170 çocuğu misafir edecek.

Kaymakam Murat Bulacak, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi Aslanlar Şubesi'ndeki toplantıda, 23 Nisan'ın, dünyada çocuklara bırakılan tek bayram olduğunu söyledi.

Etkinlikler kapsamında dünya mirası kentlerden çocukları Safranbolu'da buluşturmak istediklerini anlatan Bulacak, "Şu ana kadar 8 miras kentimizden olumlu cevap geldi. Safranbolu'nun kardeş şehirlerinin bulunduğu Bulgaristan ve Makedonya'dan da çocuklar gelecek." dedi.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı uluslararası düzeyde ve daha renkli kutlayacaklarını ifade eden Bulacak, amaçlarının, Safranbolu'nun tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

Bulacak, kutlamalarla, geleceği inşa edecek çocuklarda kardeşlik, dostluk duygularının gelişmesini dilediğini kaydetti.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy da 23 Nisan'ın ülke genelinde her yıl uluslararası katılımla kutlandığını, kendilerinin de böyle bir program hazırladığını belirtti.

Safranbolu'nun özelliği "dünya mirasını" vurgulamayı arzu ettiklerini söyleyen Aksoy, " Türkiye'de 15 dünya mirası şehir var. 1994'te dünya mirası olan Safranbolu, bu özelliğini en fazla değerlendiren, dünyaya kendisini ifade eden ve Türkiye'de de dünya mirası vurgusunu en fazla yapan şehir. Buradan hareketle Türkiye'deki dünya mirası şehirlerinin tamamını değişik vesilelerle bir araya getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Dünya mirası kentlerden çocukları Safranbolu'da buluşturma hedefiyle yola çıktıklarını bildiren Aksoy, bu kapsamda 170 çocuğun ilçeye geleceğini ifade etti.

Dünya Mirası Kentlerin Çocukları" Safranbolu\'da Buluşacak
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünya Mirası Kentlerin Çocukları' Safranbolu'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement