Dünyanın En Eski Fuarı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyanın En Eski Fuarı!

Dünyanın En Eski Fuarı!

Royal Akedemi’de Londra Özgün Baskı Fuarı açıldı. Dünyanın geçmişi en eskiye dayanan fuarı olma özelliği taşıyan fuar 50 yerleşik galerinin katılımıyla oluşturuldu. İngiltere dışında Almanya, Fransa, Finlandiya, İtalya ve İrlanda’da fuara katılan ülkeler arasında. Rönesans gravürlerinden Picasso’nun baskılarına ve çağdaş ressamlardan David Hockney, Tracey Emin gibi birçok sanatçının eserleri yer alıyor.

30.04.2013 10:53

Bu fuara sadece iki Akademi katılıyor: Royal College of Art and City ve Guilds of London Art School. Londra’da ülkemizi çok iyi şekilde temsil eden önemli kadın ressamlarımızdan Ece Clarke, Guilds of London Art School öğrencilerinden ve aynı zamanda sergiye katılan tek Türk sanatçı.

İstanbul doğumlu Ece Clarke, Türkiye ve Almanya’da eğitim gördü. Uzak Doğu, Orta Doğu, ABD de ve şu anda Londra’da yaşayan önemli bir ressam. Yaşamının her döneminde farklı kültür din ve değişken siyasi ortamların içinde yer aldığı için bunları sanatına yansıtan bir sanatçı. Ece Clarke, Türk sanatının önemli ressamlarından biri olan Niyazi Toptoprak’ın da yeğeni. Çok küçük yaşlardan itibaren sanatın içinde yetişmiş olması sanatını güçlendiren önemli etkenlerden biri.

Ece Clarke aynı zamanda London Grup sanatçılarından. 1913 de Henry Moor ve Barbara Hepworth grubun kurucularından. London grup bu sene 100. yılını kutlamakta. Sanattaki 27 yılını geride bırakan Ece Clarke İstanbul, Singapur, Katar ve Londra’da çok önemli sergiler açarak Türk sanatını kendine özgü tarzıyla anlatmaya devam ediyor.

Ece Clarke sanatını söyle ifade ediyor; “Çalışmalarıma üç boyutlu resim diyorum. Yapıtlarımda Mıknatıs çinko ve aliminyum kullanıyorum ve silindir yüzeyler oluşturuyorum. Silindirin tümünü göremiyoruz; iç mekan ile dış mekanı birbirinden ayırıyor. Kağıtlar zift gomalak verniklerle başka bir dokuya dönüşüyor. Doğa benim en büyük ilham kaynağım. Fraktal formların ritmi, doğa hareketlerinin geride bıraktıkları izlerdeki gizemlilikte hep bir cevap aramışımdır.”

Londra’nın en önemli sanat alanlarından biri olan Royal Akademideki Özgün Baskı Sanat Fuarı 28 nisan’a kadar görülebilir. Detaylı bilgi için www.londonprintfair.com adresinden ulaşılabilinir.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Dünyanın En Eski Fuarı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement