Eksik", 17 Nisan'da Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Eksik", 17 Nisan'da Vizyona Girecek

Barış Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım ve Toprak Sağlam'la başrolleri paylaştığı "Eksik", 17 Nisan'da vizyona girecek.

06.03.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve Nur Sürer, Özgür Emre Yıldırım ve Toprak Sağlam'la başrolleri paylaştığı "Eksik", 17 Nisan'da vizyona girecek.

Barikat Film'den yapılan açıklamaya göre, senaryosunu Mehmet Kala ve Şeref Nokta'nın yazdığı filmin kadrosunda Barış Atay, Uğur Polat, Şebnem Sönmez, Funda Eryiğit, Sarp Akkaya, Caner Erdem'in yanı sıra Sermet Yeşil, Salih Bademci ve Bülent Çolak da konuk oyuncu olarak yer aldı. Görüntü yönetmenliğini Barış Aygen'in üstlendiği filmin müziklerini Uğur Ateş ve Saki Çimen besteledi.

"Eksik", 1980 darbesi sonrası parçalanan bir ailenin, 30 yıllık ayrılık sürecine ışık tutmaya çalışırken, bir anne (Melek) ve birbirinden ayrı büyümek zorunda kalan iki oğlu (Türker ve Devrim) arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Film, üçünün de yıllarca derinlerde sakladıkları özlemle karışık öfkelerine, geçmişte kalmış kırılmanın parçalarını birleştirme çabalarına ve hayatlarında ilk kez yüzleşmelerine tanıklık etmeyi amaçlıyor.

Çekimleri geçen temmuz ayında Antakya'da gerçekleştirilen "Eksik", 17 Nisan'dan itibaren Türkiye'de, 23 Nisan'dan itibaren Avrupa'da 9 ülkede vizyona girecek.

Barış Atay, ilk yönetmenlik deneyimi olan "Eksik" filmini şöyle anlattı:

"Darbenin bütün bir ülke üzerindeki etkilerinin, resmettiğimiz bu aile üzerinde vücut bulduğuna inanıyoruz. Her ne kadar yaşanılanlar, yaşandıkları dönem büyük etkiler bırakmış gibi görünse de bu travmaların, ailelerin bir kaç kuşağına etki ettiği ve yıllar süren, vicdan hesaplaşmaları, cevap arayışları yarattığı bir gerçek. Bu bağlamda bakıldığında sinemanın yaşanmışlıkları belgelemesi, toplum üzerinde farkındalık yaratması ve merak uyandırarak araştırma ihtiyacı hissettirmesi gerektiğine olan inancım dolayısıyla projemizin, ülke tarihinin, üzerine konuşmaktan ve irdelemekten en çok çekinilen dönemlerinden biriyle ilgili farklı bir bakış açısı yaratacağına inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eksik', 17 Nisan'da Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement