Elazığ'ın salçalı köftesine özel festival - Son Dakika
Kültür Sanat

Elazığ'ın salçalı köftesine özel festival

Doğunun incisi Elazığ'ın öz değerlerini, kültürü ve mutfağının tanıtımı amacıyla düzenlenen '5. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde hem damaklar tatlandı hem de düzenlenen konserlerle kulakların pası silindi.

04.10.2023 16:58  Güncelleme: 17:15

Elazığ'ın salçalı köftesine özel festival

İSTANBUL - Doğunun incisi Elazığ'ın öz değerlerini, kültürü ve mutfağının tanıtımı amacıyla düzenlenen "5. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde hem damaklar tatlandı hem de düzenlenen konserlerle kulakların pası silindi.

Şarkıların söylendiği, oyunların oynandığı 5. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali, 29 Eylül'de Sakiler grubunun konseriyle başladı. Festival çerçevesinde Elazığlılar, Valilik meydanına kurulan stantlarda özenle hazırlanan salçalı köfteleri vatandaşlara ikram etti. Aynı zamanda stantlarda, yöreye özgü lezzetlerden orcik, badem şekeri, harput köftesi gibi Elazığ'a has lezzetler de yerini aldı.

Elazığ gastronomisini ve kültürüne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali'nin ikinci gününde ilk olarak Veysel Oruç ile kürsübaşı konseri verildi. Klarnet eşliğinde Elazığ havalarının çaldığı konserden hemen sonra sahne alan Kadir Uçar, şarkılarını Elazığılılar ile birlikte söyledi, büyük alkış aldı.

Festivalin son gününde Koray Avcı sahne aldı

Festivalin son gününde ise Koray Avcı sahne aldı. Yağmura rağmen alandan ayrılmayan binlerce vatandaş Avcı'nın şarkılarıyla kah hüzünlendi, kah eğlendi. Avcı, kendi bestelerinin yanı sıra halk müziği, pop müzik ve özgün müzik türlerinde çok sayıda şarkı seslendirerek hayranlarına unutulmayacak bir gece yaşattı. Aynı zamanda Koray Avcı, Türk Bayrağını eline alıp, coşkuyla İzmir Marşını da söyledi. Bu yıl 5'incisi yapılan Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivalini binlerce kişi ziyaret etti. Festivalde bir yandan kulakların pası silinirken, öte yandan damaklarda meşhur salçalı köftenin tadı kaldı.

Elazığ\'ın salçalı köftesine özel festival
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Elazığ'ın salçalı köftesine özel festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement