Engin Günaydın Gezici Festival’de - Son Dakika
Kültür Sanat

Engin Günaydın Gezici Festival’de

Engin Günaydın Gezici Festival’de

"Taşrada Var Bir Zaman" Bölümünde Yer Alan Vavien'in Gösterimine Filmin Senaristi Ve Oyuncusu Engin Günaydın Ve Toplum&Bilim Dergisinin Yayın Yönetmeni Tanıl Bora da Katılacak.

07.12.2010 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16. Gezici Festival'in "taşrada var bir zaman" bölümünde yer alan vavien'in gösterimine filmin senaristi ve oyuncusu engin günaydın ve toplum&bilim dergisinin yayın yönetmeni tanıl bora da katılacak.

Film 8 Aralık Çarşamba günü saat 19:00'da Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek.

Senaryosunu Engin Günaydın'ın yazdığı, Durul Taylan ve Yağmur Taylan'ın birlikte yönettikleri Vavien'in (2009) taşrada mutsuz bir evlilik sürdüren Celal'in, karısını öldürmeyi planlamasıyla değişen hayatını anlatıyor.

Türkiye sinemasının taşrayı konu edinen en iyi filmlerinden biri olan film, geçen yıl İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "Sinema Yazarları Federasyonu (FIPRESCI)", Yeşilçam Ödülleri'nde "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu" (Binnur Kaya), "En İyi Müzik", SİYAD Ödülleri'nde de "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "En İyi Senaryo", "En İyi Müzik", "En İyi Sanat Yönetmeni" ödüllerini kazanmıştı.

Vavien'in 8 Aralık Çarşamba günü saat 19:00'daki gösterimi ardından Tanıl Bora film okuması yaparken, Erol Günaydın da seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

"Bir sonraki filmim de bir kasaba filmi olacak"

"Kasabada zaman kendi rutininde akar, simitçi, mısırcı iki saatte bir dükkânın önünden geçer. Bence çok tatlı bir şeydir o (…) Taşra aslında hiç işlenmemiş bir yer.

Kasaba hep ağır insanların olduğu, traktörlerin geçtiği, hiç konuşulmayan, soğuk bir yer olarak anlatılıyor. Benim çocukluğum kasabada geçtiği için ben öyle düşünmüyorum. Oranın renkliliğinden ve yaşam biçiminin ilişkiler üzerine kurulu olduğundan haberdarım. Anadolu'nun ve kasabanın bir kara komedi cenneti olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı Anadolu'daki kasaba çok uygun bir yerdi film için.

Kara komedilerdeki kasabalar ve oradaki küçük dünyalar aslında büyük dünyaların çekirdekleridir. Bu anlamda ben de belki Türkiye'nin çekirdeğine ulaşabilirim diye kasabayı tercih ettim. Ve çekirdek bir ailenin hayatı üzerine eğildim çünkü o bir bütünün habercisi olabilirdi. Bu nedenle kasaba filmleri benim her zaman ilgimi çekiyor ve bir sonraki filmim de bir kasaba filmi olacak."

Engin Günaydın

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Engin Günaydın Gezici Festival’de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement