Erol Güngör, doğumunun 85. yıl dönümünde anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Erol Güngör, doğumunun 85. yıl dönümünde anıldı

Erol Güngör, doğumunun 85. yıl dönümünde anıldı

Türk sosyal psikoloji profesörü Erol Güngör, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde düzenlenen panelde doğumunun 85. yıl dönümünde anıldı. Anma programına Prof. Dr. Vedat Bilgin de katıldı.

30.11.2023 16:05  Güncelleme: 16:30

Türk Sosyal Psikoloji Profesörü Erol Güngör, doğumun 85. yıl dönümünde Çankırı Karatekin Üniversitesinde anıldı. Anma programına Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin de katıldı.

Ünlü Türk sosyal psikoloji profesörü Erol Güngör, doğumun 85. yıl dönümünde Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde (ÇAKÜ) düzenlenen panelde anıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, çeşitli kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

"Kitapları gerçekten bugün yazılmış gibi güzel kitaplardır"

Panelde konuşan Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, "Ben, İhtisas Fakültesinde yüksek lisans ve doktora yaptım ama Erol beyin derslerini de öğrencisi gibi takip ettim. Ben de Erol Beyin özel ders notları da var, onları da yayınlayacağım. Ben o zamanlar bekardım, ailemle kalıyordum. Bir cuma günü yanına gittim. 'Hocam size bir mesaj getirdim, bir genel yayınevinin müdürü sizin kitabınızın bitip, bitmediğini sordu ve bittiyse alıp getirmemi rica etti' dedim, 'bitirdim ama okudukça bazı şeyler daha çıkıyor' dedi. Erol hocama kitabın ismini ne koyduğunu sorduğumda 'Türk Modelleri koydum, nasıl' dedi. Ben de çok beğendiğimi dile getirdim. Kitabın bir özgün çalışma olduğunu ve diğer kitaplarından farklı olacağını söyledi. Kitapları gerçekten bugün yazılmış gibi güzel kitaplardır. Cidden çok önemli kitapları vardır. Hocamız rahmetli olduktan sonra o kitabı hiçbir yerde bulamadık. Çok özenle yazdığı bir kitaptı fakat kayıp oldu. Oradaki personeller mi çöpe attı, yoksa birisi kasıtlı olarak mı kaybetti, bilemiyoruz. Eşi ile görüştüğümde de hala ortaya çıkmadığını belirtti. İnşallah ortaya çıkar başına bir şey gelmemiştir" dedi.

"Sosyal bilimler denildiğinde Türkiye'de ilk akla gelen Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın öğrencisidir"

Erol Güngör'ün hayatından bahseden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise "Prof. Dr. Erol Güngör, 'sosyal bilimler' dendiğinde Türkiye'de ilk akla gelen Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın öğrencisidir ve Prof. Dr. Mümtaz Turhan da, 'benim en önemli eserim, Erol Güngör'dür' der. 'Türk milletine ilim adamı noktasında da en büyük katkımız o olmuştur' diye de ifade etmiştir. 44 yaşında vefat eden Prof. Dr. Erol Güngör, kısa ama gölgesi ve etkisi yıllarca süren bir potansiyele sahiptir. Yüzlerce eseri var. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Yükseköğretim kurumunda atılması gereken durumları da çok iyi takip etmiş, değerlendirmiş ve bazı reçetelerde sunmuştur" diye konuştu. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Erol Güngör, doğumunun 85. yıl dönümünde anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement