Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

17.07.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Gazeteci-yazar Adem Özköse AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz 15 Temmuz gecesi, binlerce genç olarak halkımızla, ümmetin son savunma hattı olan Anadolu'yu ve ümmetin umudu olan Erdoğan'ı korumak için çıktık ve darbecilere karşı destansı bir mücadele verdik." dedi.

Darbecilerin bir oyun kurduğuna ve halkın bu oyuna karşı galip geldiğine dikkati çeken Özköse, şöyle devam etti:

"Milletimiz tıpkı 28 Şubat sonrası nasıl kazandıysa, önceki akşam da kazandı ve tarihi bir gün yaşandı. Bu zaferin müsebbibi kahraman halkımızdır. Mısır'da, Suriye'de, Libya'da buna benzer teşebbüslerde oradaki kardeşlerimiz sıkıntılı durumlara düşmüştü. Onlar kaybetmişti fakat biz Allah'ın yardımıyla Türkiye'de galip geldik."

Özköse, dünyanın her yerinden Müslümanların, Türkiye'de yaşanan olayları endişeyle takip ettiğini aktararak, " Gazze'deki kardeşlerimiz, Türkiye'yi sevenler, Türkiye'yi ümmetin umudu olarak görenler hepsi ayağa kalktılar. Biz bu zaferi, 15 Temmuz direnişini darbecilere karşı mücadele edenler olarak bütün Ümmet-i Muhammed'e armağan ediyoruz. Bu direnişin, bu zafer hem toprakların hem de İslam dünyasının yeniden dirilişine vesile olmasını temenni olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz, tarihimize onurlu bir gün olarak geçecek"

Yazar Hüseyin Akın, darbe girişiminin, alçakça bir karşılaşma olduğunu belirterek, direnişin, halkın gücünün göstergesi olduğunu dile getirdi.

Darbelerin hiçbir zaman fayda getirmediğini vurgulayan Akın, "Menderes dönemindeki, 'Yeter söz milletindir' sloganı, bugün 'Yeter sokaklar milletindir, yeter meydanlar milletindir' şeklinde tezahür etmiştir. Bu halk, kendinden daha güçlü bir kuvvetin olmadığını fiili bir şekilde göstermiştir. Bunu kırmadan, dökmeden pasif bir direnişle yapmıştır. Meclis binasının bombalanması, halka düpedüz kurşun sıkmak, halkın ödediği vergilerle alınan tankların altında insanları ezmenin hesabını veremezler." diye konuştu.

Edebiyatçı-yazar Ali Görkem Userin, Türkiye'de milli iradenin son on yılda daha da güçlendiğini bildirerek, Türk insanının değerlerini zorbalıkla değiştirmeye çalışmanın açık bir düşmanlık olduğunu dile getirdi.

Yaşanan olayların, siyasal ve ideolojik ayrılıkları bir kenara bırakan insanların kenetlenmelerine vesile olduğuna vurgu yapan Userin, şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar terör örgütüyle bile bu kadar topyekün ve kapsamlı bir savaşa girmeyen birtakım askeri kurumların ve komutanların hatası, bizzat millet tarafından düzeltilmiştir. İnanıyorum ki 15 Temmuz, tarihimize 27 Mayıs ve 12 Eylül gibi kara bir leke olarak değil, milli iradenin bayram havasında yaşanacağı, onurlu bir gün olarak geçecek ve bu uğurda canını feda ederek şehit düşen tüm kardeşlerimiz, millet hafızasında kalıcı bir yer edinerek daima hayırla yad edileceklerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement