Filmekimi Programına Bir Sürpriz - Son Dakika
Kültür Sanat

Filmekimi Programına Bir Sürpriz

Filmekimi Programına Bir Sürpriz

Yönetmen ve Video Sanatçısı Steve MacQueen'in Son Filmi Utanç, Fimekimi'nin 40. Filmi Oldu

29.09.2011 14:46

İKSV tarafından 8-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Filmekimi, 8 gün boyunca Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City's ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere 4 sinemada sinemaseverlerle buluşacak.

Filmekimi 10. yılında bir hafta boyunca, dünyanın belli başlı festivallerinde ödüller kazanmış, Berlin, Cannes, Venedik ve Toronto'da dünya prömiyerlerini yapan filmlerden usta yönetmenlerin son yapıtlarına, programa eklenen sürpriz filmle beraber, 40 filmlik bir seçkiyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

İlk filmi Açlık/ Hunger ile büyük başarı yakalayan video sanatçısı Steve Mcqueen'in ikinci filmi Utanç/ Shame, 40. film olarak Filmekimi programına eklendi. Utanç/ Shame, 14 Ekim Cuma gecesi Atlas Sineması'nda, geceyarısı seansında gösterilecek.

Utanç'ın başrolünde yönetmenin ilk filmi Açlık'ta olduğu gibi yine son dönemin gözde oyuncularından Michael Fassbender yer alıyor. Filmde otuzlu yaşlarında, cinsel dürtülerine hakim olamayan, her daim azgın bir New Yorkluyu canlandıran Michael Fassbender bu filmdeki performansıyla Venedik'te bu yıl En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. David Saplantı, ihtiyacın doğası ve hayatta yaptığımız seçimler üzerine, son derece sakin ve minimalist bir film olan Utanç, Cronenberg'in filmlerinden esinlenmiş.

Filmekimi Biletleri 1 Ekim Cumartesi Günü Satışa Çıkıyor

Filmekimi'nin biletleri; Lale Kart sahiplerine özel indirimli ön satışın hemen ardından, 1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'den itibaren;

• BİLETİX satış noktaları,

• BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00),

• BİLETİX İnternet sitesi (www.biletix.com),

• Filmekimi sinemalarından (Atlas, Beyoğlu, City's ve G-Mall) satışa çıkıyor.

Filmekimi'nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) sadece 5 TL.

Hafta içi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 14 TL, indirimli 8 TL olacak.

Filmekimi 10. yılında, Avrupa Birliği programı MEDIA'nın da desteğiyle Türkiye'nin beş kentine daha sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini götürecek. Filmekimi ve bu yılki İstanbul Film Festivali programında gösterilen filmlerden oluşturulan özel seçkinin gösterimleri, 13–16 Ekim'de İzmir'de, 20–23 Ekim'de Bursa ve Konya'da, 27–30 Ekim'de Trabzon ve Diyarbakır'da yapılacak. Bilet fiyatları, İzmir için öğrenci 8 TL, tam 10 TL; Bursa, Konya ve Trabzon için öğrenci 5 TL, tam 8TL; Diyarbakır için: öğrenci 3 TL, tam 5 TL olarak belirlendi. Bu beş şehirdeki biletler de yine Biletix üzerinden 1 Ekim Cumartesi tarihinden itibaren satışa çıkacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Filmekimi Programına Bir Sürpriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement