Flamenko Ateşi Antalya'yı Yaktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Flamenko Ateşi Antalya'yı Yaktı

Flamenko Ateşi Antalya\'yı Yaktı

11. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, Muhteşem Bir Flamenko Gecesine Sahne Oldu.

11.12.2010 13:15

Flamenkonun piyano ile buluştuğu konserde, İspanyol piyanist David Peña Dorantes ile flamenko dansçıları Pastora Galvan ve Joaquin Grilo büyüleyici birer performans sergiledi. Tıklım tıklım dolan salon adeta alkıştan yıkıldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Piano Flamenco Session" gecesinde, günümüzün en yaratıcı flamenko piyano virtüözlerinden biri olarak gösterilen Dorantes'e, vurmalı çalgılarda Vicente Pena, vokalde Gabriel De La Tomasa, elektro bass'ta Francisco Manuel Ramirez Pena eşlik etti.

Dorantes grubuyla birlikte parçaları seslendirirken, kadın flamenko dansçısı Pastora Galvan ile erkek dansçı Joaquin Grilo, sahneye kurulu özel bir platform üzerinde performanslarını sergiledi.

Büyük alkış

Gösterinin bitiminde müzisyenler ve dansçılar uzun süre ayakta alkışladı. Aralıksız alkış üzerine, sanatçılar kulise gitmeden, kısa bir performans daha sergiledi.

Konserin ardından Başkan Akaydın, kuliste sanatçılara festivale katılımlarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Dorantes: "Sahnede çok iyi hissettim"

Konser sonrası soruları yanıtlayan Dorantes, "Antalya'da olduğum için çok mutluyum. Seyirciyle aramızda çok güzel bir bağ oluştu; tepkileri ve konserden hoşnut kalmaları bizi çok mutlu etti. Sahnede kendimi çok iyi hissettim. Çok iyi bir seyirciydi. Antalya'ya tekrar gelmek ve daha fazlasını da sergilemek istiyorum" dedi.

Galvan: "Dansıma iyi konsantre oldular"

Dansçı Galvan ise, "Sahnede kendimi çok iyi hissettim. Seyirci çok katılımcıydı ve dansıma çok iyi konsantre oldu. Partnerimle ve tüm bu müzisyenlerle birlikte çalıştığım için çok mutluyum" diye konuştu.

Grilo: "İyi müzikten anlıyorlar"

Seyirciden büyük alkış alan ve performansı soluksuz izlenen erkek dansçı Grilo ise, ilk başta seyircinin biraz "soğuk" olduğunu düşündüğünü ama yanıldığını söyledi. "Gördüm ki; müzikten anlıyorlar ve iyi müzik dinlemeye çok alışkınlar" diyen Grilo, "İletişimimiz harikaydı, sahnede kendimi çok çok iyi hissettim" ifadesini kullandı. Grilo, sahnedeki tutkulu performansıyla ilgili olarak da, "Tutku içimizde varolan birşey. Elbette, partnerimle aramızdaki kimya da çok önemli" yorumunu yaptı.

Aldoğan: "Bu gösteri için İspanya'ya bile gidilir!"

Konseri izleyenler arasında bulunan Posta Gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan ise, "İstanbul'dan yarım günlüğüne geldim ama iyi ki de gelmişim. Bu gösteriyi izlemek için İspanya'ya bile gidebilirdim. Çok keyifliydiler. Antalyalılar çok şanslı. Gördüğüm kadarıyla çok mutlu oldular ve sanatçılara kendilerini çok güzel hissettirdiler. Çok hoş bir birliktelik oldu. Bundan önce de Antalya Piyano Festivali'nde Miriam Mendez'i izlemiş; birbirine çok uzakmış gibi görünen iki ayrı müzik dalının nasıl bu kadar güzel evlenebildiğine tanık olmuştum" dedi.

Üst düzey konuklar

Konseri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın yanı sıra, aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu bazı CHP'li belediye başkanları, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu ve üst düzey davetliler de izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Flamenko Ateşi Antalya'yı Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement