Gazeteci serkan ocak'tan gezi kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gazeteci serkan ocak'tan gezi kitabı

Gazeteci serkan ocak\'tan gezi kitabı

HÜRRİYET Gazetesi'nin seyahat editörü Serkan Ocak, kendisini etkileyen ülke ve şehirlere yer verdiği 'Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var' isimli kitabı satışa çıktı.

08.09.2019 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜRRİYET Gazetesi'nin seyahat editörü Serkan Ocak, kendisini etkileyen ülke ve şehirlere yer verdiği 'Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var' isimli kitabı satışa çıktı.

?Çocukluğundan bu yana seyahate olan merakını iş hayatına da taşıyan, Hürriyet Gazetesi'nin seyahat editörü Serkan Ocak, gezi yazılarının derlemesiyle oluşturduğu 'Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var' isimli kitabının lansmanını cuma günü gerçekleştirdi. İstanbul Boğazı'ndaki bir mekanda düzenlenen etkinliğe; Sahrap Soysal, Tiraje Erginer Önder, Çağlayan Kent, Atilla Atasoy, Eylem Yıldız, Zeynep Zor, Razan Aykaç'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte, Serkan Ocak, kitabında yer alan derlemelerdeki ülkeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, kitapta yer alan hikayelerden de kısaca bahseden Ocak, ardından eserini imzaladı. Başucu kitabı niteliğindeki 'Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var', davetlilerden tam not aldı.

'BAŞKA DÜNYALARIN KAPILARINI ARALAMAYI HEDEFLEDİM'

Dünyayı yeniden keşfetmeye, anlamlandırmaya çalışan ve tecrübe meraklarını taze tutmak isteyen okurların seveceği bir kitap olduğunu belirten Ocak, "Seyahat son yıllarda bir varoluş ve keşif hikayesi olarak daha geniş kitleleri ilgilendiriyor. Sınırların kalktığı günümüzde yeni yerler görmek ve keşfetmek artık daha büyük anlamlar taşıyor. Kitapta okura, renkli, heyecanlı, tarih ve doğayı da içine alan bir çerçevede, başka dünyaların kapılarını aralamayı hedefledim. Umarım okuyucular da bu heyecanı hisseder" dedi.

'GEZECEĞİN VARSA GÖRECEĞİN DE VAR'

Serkan Ocak'ın kitabı, bugüne kadar dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirdiği yolculuklarını anlatıyor. Kitapta sırasıyla, Ruanda, Küba, Dominik, Kırgızistan, İsviçre, İtalya, Fransa, Maldivler, Karadağ, Hindistan, Kenya, Avusturya, Norveç, Yunanistan, Finlandiya gibi ülke ve bölgelere dair bilgiler ve değerlendirmeler yer alıyor. Afrika'nın nesli tükenmek üzere olan dağ gorillerinden, Küba'nın sosyolojik gözlemlerine kadar birçok konuda bilgilerin verildiği kitapta ayrıca İsviçre Alplerinden göle yapılan bungee jumping gibi hikayeler de bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Gazeteci serkan ocak'tan gezi kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement