Göç Filmleri Festivali ‘MİO’ ile Start Aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Göç Filmleri Festivali ‘MİO’ ile Start Aldı

Göç Filmleri Festivali ‘MİO’ ile Start Aldı

Zeytinburnu/Stockholm Göç Filmleri Festivali, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde 'Mio' Adlı Filmin Gösterimi İle Başladı.

09.11.2010 18:32  Güncelleme: 18:35

Göç Fotoğrafları Sergisi'nin de açıldığı etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kaymakam Mustafa Dündar, Zeytinburnu Emniyet Müdürü Sezgin Öndem, 'Sürgün ve Ölüm' filminin yönetmeni Ahmet Okur, Yusuf Sezgin, İzzet Günay, 2010 Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Akif Koçyiğit, açılış filmi "Mio"nun oyuncuları Mio Ekkarat Hengsawat, Melina Maroufidi, Vanessa Rose ile İsveçli sinemacılar Daniel Wallentin ve Catti Edfeldt katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katıldığı törende yaptığı konuşmada "Göçle kurulmuş bir ilçe olan Zeytinburnu Belediyesi olarak, her sene bir etkinlikle çözüm üretmek amacıyla göç olgusunu gündeme taşıyoruz.

Adeta bir "göç laboratuarı"na benzeyen ilçemizde göçün beraberinde getirdiği tüm halleri bir arada tespit ve teşhis etmek mümkün. Gerçekten de Orta Asya'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş bir Osmanlı hinterlandından insan unsurunu Zeytinburnu'nda bir arada görebilirsiniz. Bu özellikleriyle Zeytinburnu Türk dünyasının adeta bir minyatürüdür" dedi.

8-12 Kasım 2010 tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam edecek festivalde göç konulu İsveç'ten 5, Türkiye'den 6 olmak üzere toplam 11 filmlik bir seçkiye yer veriliyor. Her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek, dünyanın en önemli sorunlarından biri olan göç ve göçmenlik konusuna dikkati çeken Zeytinburnu Belediyesi bu yıl da göç ve göçmenlik konusundaki filmleri ve sinemacıları bir araya getirerek üstlendiği misyonunu devam ettiriyor.

Festival süresince film gösterimleri öncesinde göç ve göçmen kavramları üzerine paneller, söyleşiler de düzenlenecek. Göç filmlerinin yönetmenleri, filmlerde rol alan sanatçılar ve senaristler bu toplantılarda konuşacaklar. Zeytinburnu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK'ların da destek verdiği festival ile kamuoyunun göç olgusu konusunda bilinçlenmesi sağlanacak.

Stockholm'den gelen göç konulu Uzak/ Distant, One Eye Red/ Gözü Kara, Kidz in Da Hood/ Mahallenin Çocukları, Kapılara Dikkat/ Mind The Gap, Karanlık Çöktüğünde/ When Darkness Falls filmleri sinema severlerle buluşacak.

Türkiye'den yine göç konulu Sürgün ve Ölüm, At, Zıkkımın Kökü, Üçüncü Sayfa ve Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa gibi göç filmleri gösterilecek. Festivalde göç olgusunu içeren, göçmen yaşantısını dile getiren fotoğraflardan oluşan Göç Fotoğrafları Sergisi de etkinlik boyunca açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Göç Filmleri Festivali ‘MİO’ ile Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement