Hamburg Altona Türk Kültürü ve Sanatını ile Şenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Hamburg Altona Türk Kültürü ve Sanatını ile Şenlenecek

Hamburg Altona Türk Kültürü ve Sanatını ile Şenlenecek

Yönetmen Fatih Akın sayesinde Hamburg'un en tanınmış semti olan ve Türklerin "Altınova" dediği Altona'da düzenlenecek bu yılkı Altonale festivaline Türkiye kardeş ülke olarak katılıyor.

23.05.2011 11:30

Yönetmen Fatih Akın sayesinde Hamburg'un en tanınmış semti olan ve Türklerin "Altınova" dediği Altona'da düzenlenecek bu yılkı Altonale festivaline Türkiye kardeş ülke olarak katılıyor. Her yıl ortalama 500 bin ziyaretçi çeken Altonale'de müzikten, dansa, tiyatrodan sergiye kadar sayısızca etkinlikte Türkiye kültürü ve sanatı ağırlıkta olacak. Hamburg'un Altona semtinde 1-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek kültür ve sanat festivali Altonale'de Türkiye kültürü ve sanatı tanıtılacak. Türkiye'nin bu yıl kardeş ülke olarak katılacağı Altonale hakkında Başkonsolos Devrim Öztürk, festival komitesi başkanı Dieter Meine ve sanat yönetmeni Gerhard Fiedler düzenlenen basın toplantısında bilgi verdiler.

ZİYARETÇİ REKORU BEKLENİYOR

Her yıl ortalama 500 bin ziyaretçi çeken festivalin bu yıl ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor. Doğma büyüme Altonalı olan ünlü yönetmen Fatih Akın sayesinde uluslararası bir üne sahip olan Altona'nın güzelliği ve çekiciliği nedeniyle Türkler arasında 'Altınovaö olarak tanımlandığını söyleyen Başkonsolos Devrim Öztürk, "Altona 50. yılını kutladığımız göçte de ayrı bir yere sahip. Zira Hamburg'a ilk gelen ve çok kez tersanelerde çalışan Türk işçilerin limana yakınlığından ikamet için tercih ettikleri bir semt oldu" dedi.

Festival komitesi başkanı Dieter Meine, festivalde bu yıl Türkiye'nin ve Altona'da yaşayan Türklerin sanat ve kültürünün ön planda olacağını söyledi. Meine, "Hamburg Türkiye Başkonsolosluğu Hamburg ve çevresi Türk Toplumu ile işbirliği halinde güzel bir program hazırladık. Tiyatro İstasyon İletişim ile ilk kez bir Türk-Alman tiyatro gösterisi yapacağız. Yazar Feridun Zaimoğlu ile edebiyat akşamı düzenleyeceğiz. Türkiye'den ve Almanya'dan çok sayıda sanatçı, müzisyen festivalde gösteriler yapacak" dedi. Meine, göçün 50 yılı nedeniyle de sadece Türkiye'den Almanya'ya değil, Almanya'dan Türkiye'ye göç edenlerin de yaşam öykülerini konu alan panel ve sergiler düzenleneceğini de kaydetti. Altonale hakkında geniş bilginin www. altonale. de sitesinden alınabileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Hamburg Altona Türk Kültürü ve Sanatını ile Şenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement