Harika Uygur, "Avrupa Cast Direktörü" Ödülünü Aldı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Harika Uygur, "Avrupa Cast Direktörü" Ödülünü Aldı!

Harika Uygur, "Avrupa Cast Direktörü" Ödülünü Aldı!

Harika Uygur, "Mustang" filmindeki cast çalışmasıyla, 24 ülkeden 83 üyesi bulunan International Casting Directors Network tarafından verilen ödülü, 16 aday arasından kazanan isim oldu.

04.08.2017 11:10  Güncelleme: 11:13

Türkiye'de evrensel ölçütte cast direktörlüğü yapan ilk kişi olarak tanınan Harika Uygur, Deniz Gamze Ergüven'in yönetmenliğini yaptığı "Mustang" filmindeki cast çalışmasıyla Locarno Film Festivali'nde "Avrupa Cast Direktörü" ödülünün sahibi oldu.

400 davetlinin katıldığı, Locarno'daki Hotel Rinascente'de düzenlenen törende ödülünü ünlü oyuncu Alexander Fehling'den alan Harika Uygur, "Ödülümü tüm dünyada ve özellikle ülkemde, odalarında sessiz kalmaya zorlanan tüm çocuklara adıyorum. Ve onlara 'Mustang' ruhu diliyorum." şeklinde konuştu.

2016'da Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar'a aday olan "Mustang", Türkiye'de kırsal kesimindeki muhafazakâr geleneklerle mücadele eden beş kız kardeşin hikâyesini anlatıyor. "Mustang"in daha önce tanınmayan genç ve yetenekli oyuncuları; Elit Işcan, Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, İlayda Akdoğan ve Tuğba Sunguroğlu'nun birbirlerine olan benzerlikleri ve aralarında uyumla dikkat çekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Harika Uygur, 'Avrupa Cast Direktörü' Ödülünü Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement