Irak'ın Erbil kentinde Türkmen Kültürü ve Dili Günü etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Irak'ın Erbil kentinde Türkmen Kültürü ve Dili Günü etkinliği düzenlendi

Irak\'ın Erbil kentinde Türkmen Kültürü ve Dili Günü etkinliği düzenlendi

Irak'ın Erbil kentinde 17 Kasım Türkmen Kültürü ve Dili Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf ve Türkmen siyasetçiler, akademisyenler ve halk katıldı. Etkinlikte Türkmen kültür ve diline katkıda bulunan kurum ve kişilere plaket takdim edildi.

16.11.2023 18:25  Güncelleme: 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Erbil kentinde 17 Kasım Türkmen Kültürü ve Dili Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Erbil'de bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Erbil'deki Türk kurumlarının temsilcileri, Türkmen siyasetçiler, akademisyenler, öğretmenler ve halkı katıldı.

Bakan Maruf, burada yaptığı açıklamada, 17 Kasım 1993'te ilk Türkmen okulunun Erbil'de açıldığına işaret ederek, bugünün 17 Kasım Türkmen Kültürü ve Dili Günü olarak kabul edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bugün Erbil'deki Türkmen okullarını ziyaret ettiklerini ve Türkmen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir heyetle görüştüklerini belirten Maruf, tüm Iraklı Türkmenlerin ve bölgede yaşayan diğer etnik grupların Türkmen Kültürü ve Dili Günü'nü kutladığını kaydetti.

Maruf, Türkmenlerin diğer önemli günlerinin de Irak ve IKBY meclislerinde resmi olarak kabul edilmesinin Türkmenler için önemli olacağını ifade etti.

Başkonsolos Yakut da Türkmen Kültürü ve Dili Günü'nü en samimi duygularıyla kutladığını belirtti. Yakut, "IKBY'de ikinci büyük millet olan, unsur olan siz Türkmen kardeşlerimizin siyasetten kültür ve eğitime, ticari hayattan kamu idaresine, toplumsal yaşamın bütün alanlarında hak ettiğiniz konumu almanızı ve layıkıyla temsil edilmenizi samimiyetle arzu ediyoruz." diye konuştu.

Yakut, bu amaç doğrultusunda Türkiye'nin Türkmen soydaşlarına sunduğu desteğin her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Etkinlikte, başta Anadolu Ajansı, Türkiye Maarif Vakfı ve Türk Kızılayı olmak üzere Türkmen kültür ve diline katkıda bulunan kurum ve kişilere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Irak'ın Erbil kentinde Türkmen Kültürü ve Dili Günü etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement