"İsimsiz Iv" Sergisi Kare Sanat Galerisi’nde Açıldı! - Son Dakika
Kültür Sanat

"İsimsiz Iv" Sergisi Kare Sanat Galerisi’nde Açıldı!

"İsimsiz Iv" Sergisi Kare Sanat Galerisi’nde Açıldı!

Nur Ataibiş'in, "İsimsiz IV" başlıklı 9. kişisel sergisinin açılışı; 8 Haziran, Çarşamba günü Kare Sanat Galerisi'nde önemli koleksiyonerlerin katılımıyla gerçekleşti.

09.06.2011 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataibiş sergide; iktidar, şiddet, sürgün edilme, yabancılaşma gibi kavramlara doğru çıktığı içsel yolculuğunu ortaya koyduğu eserlerini sunuyor.

Sanatçının, tuval üzerine birçok farklı materyalle gerçekleştirdiği çalışmalarına eşlik eden enstalasyonlara da yer verdiği "İsimsiz IV" sergisi; 8 – 30 Haziran tarihleri arasında Kare Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

1999 yılından bu yana çok sayıda kişisel ve karma sergiye imza atan sanatçı Nur Ataibiş; hüznün hakim olduğu eserlerinde, kullandığı yuvarlak tuvaller ile zamanın döngüselliğini, insanın en büyük arzusu olan tamamlanmışlığı ve insanlığın bir türlü kıramadığı şiddet çemberini vurguluyor. Çalışmalarında bilinçdışını kışkırtan, kendi insanlığımızla yüzleşmemizi bekleyen bir doğa bulduğunu belirten Nur Ataibiş; isimsiz eserlerinde, durgunluk ve hareketi, çığlık ve sessizliği, geçmişi ve şimdiyi, kabukları ve kabuksuzluğu, her şeyi ve hiçbir şeyi, yaşamın ve ölümün birlikteliğini araştırıyor.

"İsimsiz IV" sergisinde yer alan eserlerini hazırlarken hem içsel, hem de fiziksel sürgün edilmişliği düşündüğünü belirten sanatçı; sürgün sonucu yaşanan travmayı, güce tapmanın yarattığı korku ve yabancılaşmayı aşabilmenin tek çaresinin ancak ve ancak insanın kendi karanlık yanları ile yüzleşebilmesi olduğunu düşünüyor. Ataibiş; bilinçlenmiş insanın, hoyratça yok edişlere, şiddetin her türüne karşı çıkabilmesi, dünyayı yeniden yaşanılabilir kılmanın çarelerini arayabilmesi için narsisizminden kurtularak arınması gerektiğini düşünüyor.

Sanat tutkusunu keşfedince, eğitimine kendi yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda yön vererek çeşitli hocalardan felsefe, dinler tarihi, mitoloji, sanat tarihi, psikoloji dersleri alan, bu konularda çeşitli seminer ve çalıştaylara katılan Nur Ataibiş; 1991-1994 yılları arasında Kasım Koçak Atölyesi'nde temel sanat eğitimi aldı. UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'da, 1994 yılında kurduğu atölyesinde devam ediyor.

Nur Ataibiş'in "İsimsiz IV" başlıklı sergisi; 30 Haziran 2011 tarihine dek, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında Kare Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'İsimsiz Iv' Sergisi Kare Sanat Galerisi’nde Açıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement