İstanbul'da, "Katı Olan Her Şey" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da, "Katı Olan Her Şey" Sergisi Açıldı

İstanbul Modern'in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Katı Olan Her Şey" sergisi ziyarete açıldı.

10.06.2015 09:57

İstanbul Modern'in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Katı Olan Her Şey" sergisi ziyarete açıldı.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, müze bahçesindeki açılışta, İstanbul Modern'in 2012'de MoMA ve MoMA PS1 ile uzun soluklu bir işbirliğine girdiğini söyledi.

YAP İstanbul Modern Yeni Mimarlık Programı'nın bu kapsamda başlatıldığını ve serginin, bu işbirliğinin ikinci projesi olduğunu belirten Eczacıbaşı, şöyle devam etti:

"Uzun soluklu bu işbirliği, İstanbul Modern'i mimarlık alanında uluslararası ağın, önemli bir parçası kılıyor. Güncel mimarlık ortamımızda yeni ve dikkat çekici bir katkı sağladığını düşündüğümüz MoMA'nın, 1998'de başlattığı yeni mimarlık programını, uzman ekipleriyle ülkemizde gerçekleştirmek, bizim için çok değerli. Yeni mimarlık programı, 2 yılda bir yaz aylarında kurulan geçici yapısıyla, genç ve yükselen mimarlara, açık havada geçici bir yapı tasarlama fırsatı sunuyor. Mimarlık, tasarım ve sanat alanlarını bir araya getiren, sosyal bir alan oluşturuyor."

Eczacıbaşı, serginin 2 Ağustos'a kadar açık kalacağını ifade ederek, "Sergi, farklı coğrafyalar için üretilen projelerde, günümüz mimarlık kültürünü, yenilikçi ve yaratıcı uygulamalardaki çeşitliliği yansıtıyor. Türkiye'den finalist mimarların çalışmalarını da içeren bu sergi daha sonra yurtdışında işbirliği yaptığımız diğer müzelerde, izleyiciyle buluşacak" diye konuştu.

Garanti Bankası, Polimeks Holding ve VitrA eş sponsorluğundaki serginin tasarımı Cem Kozar ve Işıl Ünal (PATTU) gerçekleştirdi, mühendislik ve yapım desteği ise Metal Yapı tarafından üstlenildi.

Sergiyle eş zamanlı açılan "YAP 2014-2015 Finalistleri" sergisi de İstanbul Modern'de ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da, 'Katı Olan Her Şey' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement