İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "13. İstanbul Bienali", 14 Eylül'de kapılarını sanatseverlere açacak Ekranların sevilen formatı komedi tiyatro gösterisi "Güldür Güldür" yeniden tiyatroseverlerle buluşacak 30 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu "Renklerle Söyleşi" resim sergisi, 14 Eylül'de açılacak

12.09.2013 10:31

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 1987'den bu yana, farklı kültürlerden sanatçılar ve izleyicilerin katılımıyla görsel sanatlar alanında İstanbul'da bir buluşma noktası oluşturmayı amaçlayan "13. İstanbul Bienali", 14 Eylül'de kapılarını sanatseverlere açacak.

"Anne, ben barbar mıyım?" başlığını taşıyan bienalin küratörlüğünü Fulya Erdemci üstleniyor. 20 Ekim'e kadar devam edecek bienal, kamusal bir alan yaratma ve herkese ulaşabilme amacıyla bu yıl ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Farklı kuşaklar ve coğrafyalardan 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer alacağı 13. İstanbul Bienali'ne, Türkiye'den 11 sanatçının ve 2 sanat grubu-sivil kolektifin yanı sıra, hem Türkiye'den hem de yurt dışından sanatçıların birlikte oluşturduğu 3 ayrı sanatçı işbirliği de katılıyor.

Bienal sergileri, Tophane'deki Antrepo no.3, Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstiklal Caddesi'ndeki Arter ve Salt Beyoğlu ile İMÇ 5.Blok'taki 5533'te gezilebilecek.

Uluslararası sanat çevrelerinden eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticileri ile basın mensupları da dahil olmak üzere yurt dışından 5 bine yakın konuğun katılması beklenen ve çeşitli etkinliklerle zenginleştirilen 13. İstanbul Bienali, 20 Ekim'e kadar görülebilecek.

- Leyla the Band grubu KüçükÇiftlik Park'ta

Bu yıl 2'incisi düzenlenen Eksen On Fair 2013, 15 Eylül'de Parkorman'da Suede, The Hives, The Undertones yanı sıra sürpriz isimleri ağırlayacak. Radyo Eksen tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlik için Parkorman'da kasaba kuruluyor. Çeşitli stantların açılacağı Eksen On Fair 2013'te, Paul Weller, The Hives, The Undertones, Systema Solar ve yakında eklenecek yeni isimler Eksen Kasabası'nda konser verecek.

TRT ekranlarında izleyicisiyle buluşan "Leyla ile Mecnun" dizisinin oyuncularından oluşan Leyla the Band grubu, 16 Eylül'de KüçükÇiftlik Park sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Leyla ile Mecnun'a veda partisine dönüşecek konserde, dizinin diğer oyuncuları da gruba eşlik edecek.

Grupta, Ali Atay vokalde, Onur Ünlü davulda, Serkan Keskin bas gitarda, Osman Sonant klavyede, Sarp Aydınoğlu perküsyonda, Fırat İkisivri gitarda, Sarper Aksoy da klarnette sevenlerinin karşısına çıkacak.

"Everything At Once" şarkısıyla Türkiye'de tanınan şarkıcı Lenka, yeni albümü "Shadows"un Avrupa turnesi kapsamında 13 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak.

Neşeli kimliği ile göze çarpan Avusturalyalı şarkıcı ve söz yazarı Lenka'nın İstanbul'da vereceği konser, açık havada gerçekleştirilecek.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, İstanbul'un tarihi mekanlarından Galata Mevlevihanesi'nde 14 Eylül'de sevenleriyle bir araya gelecek.

Uğurlu'nun piyanosu bu kez 1491'de kurulan Galata Mevlevihanesi bahçesine taşınıyor. Halk arasında Kulu Kapısı Mevlevihanesi, Galib Dede Dergahı olarak da bilinen mekan, 2011 yılından beri Galata Mevlevihanesi Müzesi olarak hizmet veriyor.

Tuluyhan Uğurlu, İstanbul Tünel'de bulunan bu gizli bahçede, müzik ve görüntülerle dinleyicisini yine farklı bir müzikal yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Mistik İstanbul ve İstanbul Mevlevihanelerinin anlatılacağı konserde Uğurlu "Go With God", "Kutsal Kitaplardan Ayetler" gibi eski albümlerinde yer alan eserlere de yer verecek.

Ekranların sevilen formatı komedi-tiyatro gösterisi "Güldür Güldür" yeniden sahnede olacak. 15 Eylül Pazar akşamı izleyicisinin karşısına çıkacak "Güldür Güldür" ekibi, birbirinden eğlenceli skeçleri sahneleyecek. Günlük hayatın sıradan konularına farklı bir bakış açısı ile yaklaşan tiyatro ekibi, aileden aşka, şöhretten teknolojiye, futboldan arkadaşlığa, birçok konuya yine kendi mizah anlayışları ile yeni yaklaşımlar ve çözümler getirecek.

-Sergi

Ressam Sevgi Çağal'ın, 27. kişisel resim sergisi, 13-23 Eylül'de Ramada Estanbul Asia Otel'de sanatseverlerle buluşacak. Sergi ve heykellerinde sevgi ve doğayı işleyen sanatçı, yeni sergisiyle meraklılarının karşısına çıkacak.

Doğurgan formatlarıyla tanınan sanatçının teması, "An" olan yağlı boya ve karışık teknikle yaptığı yeni sergisi 20 eserden oluşuyor. Nişantaşı Sanat Parkı'nda yer alan "Adam & Ev" heykeli ve "Loveseat" bankı ile de tanınan ressam Sevgi Çağal'ın yeni sergisi 23 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Barselona merkezli Tatiana Kourochkina Galeria d'Art'ın, Ariel Roger- Paris küratörlüğünde gerçekleştirilen "Green Flower Street" sergisi, 12 Eylül-12 Kasım'da ziyaretçilerini ağarlayacak.

Sergi, fotoğrafçılıktan heykele, video yerleştirmeye, dijital teknolojiden resme geniş bir yelpazede ilgi ve teknik ile çalışmalarını gerçekleştiren ve farklı kuşaklardan oluşan bir grup sanatçının eserlerinden oluşuyor.

30 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu "Renklerle Söyleşi" sergisi, 14 Eylül'de kapılarını Ressamlar Derneği Sanatevi'nde açacak. Sanatçıların kendi renk ve dünyalarından yola çıkarak çeşitli tekniklerle meydana getirdikleri eserler 30 Eylül'e kadar Ressamlar Derneği Sanat Galeresi'nde sanatseverler tarafından gezilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement