İstanbul Modern'de Eco Art Lab hayata geçirildi - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Modern'de Eco Art Lab hayata geçirildi

İstanbul Modern\'de Eco Art Lab hayata geçirildi

Damat Tween sponsorluğunda İstanbul Modern'de Eco Art Lab projesi başlatıldı. Gençler ve yetişkinler, doğayı konu alan atölyelere ve sanatçı etkinliklerine ücretsiz katılabilecek. Eco Art Lab, doğal formları ve dönüşümü konu alan atölye çalışmaları ve ileri dönüşüm etkinliklerinden oluşuyor. İlk etkinlik, İstanbul Modern'in dönüşüm kutusunda biriken atık kağıtların sanata dönüştüğü bir eğitim programı olacak. Eco Art Lab, sürdürülebilir gelecek ve çevresel değişim gibi konuları işleyen ileri dönüşüm atölyeleri de gerçekleştiriyor.

11.07.2023 15:22  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Damat Tween sponsorluğunda "çevreyle kurulan bağı sanat yoluyla güçlendirme" amacıyla İstanbul Modern'de Eco Art Lab hayata geçirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gençler ve yetişkinler, Eco Art Lab sayesinde İstanbul Modern'de doğayı konu alan atölyelere ve sanatçı etkinliklerine ücretsiz katılabilecek.

Ekoloji, sanat ve tasarım disiplinlerini buluşturan Eco Art Lab; doğal formları, nesnelerin doğasını ve dönüşümünü konu alan atölye çalışmalarından ve sanatçılarla iş birliğinde yürütülen ileri dönüşüm etkinliklerinden oluşuyor.

Eco Art Lab, İstanbul Modern'in dönüşüm kutusunda biriken atık kağıtların sanata dönüştüğü bir eğitim programı ile başlayacak.

Atölye, İstanbul Modern Koleksiyonu'nda yer alan, el yapımı kağıt ve doğal malzemelerle üretilmiş sanat çalışmalarından ilham alıyor. Katılımcılar, programa müzenin koleksiyonundaki bu yapıtları inceleyerek başlıyor. Atölyede ise, atık kağıtları yırtıyor, kağıt teknesinde ıslatıyor, kurutuyor ve üretilen el yapımı kağıtlara desenler çizerek programı tamamlıyor.

Eco Art Lab sanatçılarla iş birliğinde sürdürülebilir gelecek, herkes için yaşamın devamlılığı, çevresel değişim gibi konuları işleyen ileri dönüşüm atölyeleri gerçekleştiriyor.

Bu atölyelerde katılımcılar, farklı uygulama alanlarından sanatçı ve tasarımcılarla, kullanım süresi dolmuş nesnelerin sanat malzemesine ya da tasarım ürünlerine dönüşüm yöntemlerini ve olasılıklarını araştırıyor.

"Doğayı ve çevreyi sanatla keşfetmek için deneyimler sunuyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, Eco Art Lab'ın, doğayı ve çevreyi sanatla keşfetmek için deneyimler sunduğunu belirtti.

Varol, "Öğrenme ortamında genç ve yetişkinler, kağıdın geri dönüşümünü konu alan atölye çalışmalarına katılıyor, kullanım süresi dolmuş kumaş parçalarını ve daha birçok nesneyi sanat üretimine dönüştürmek için sanatçılarla buluşuyor. Eco Art Lab doğayı sanatla keşfetmek için yaratıcı yöntemler sunuyor." ifadelerini kullandı.

"Sürdürülebilir geleceğe yönelik ufuk açan adımları atmaktan memnunuz"

Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu da Damat Tween'in müşterileri için artık vazgeçilmeze dönüşen yaşam stiliyle her geçen gün güçlenen bir dünya markası olduğunu bildirdi.

Şirketin elde ettiği başarının nedenlerine değinen Orakçıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Damat Tween, elde ettiği bu başarıyı, konfor ve fonksiyonelliğe dayalı lüksü, sürdürülebilir geleceğe duyduğu hassasiyetle sentezlemesine borçlu. Bu bağlamda, global bir marka olmanın hissettirdiği derin sorumluluk duygusu eşliğinde, İstanbul Modern ile Eco Art Lab ekseninde sürdürülebilir geleceğe yönelik farkındalık yaratan ve ufuk açan adımları birlikte atmaktan memnuniyet duyuyoruz. 'Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme' odaklı çalışmalarıyla dünya moda endüstrisinde değişime öncülük eden Damat Tween, Eco Art Lab'ın sponsorluğunu üstlenerek nihai hedef olan insan-ekosistem dengesinin sağlanmasına yönelik çabalara verdiği güçlü desteğe ortak olmaya davet ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Modern'de Eco Art Lab hayata geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement