İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kırgızistan'da kutlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kırgızistan'da kutlandı

İstiklal Marşı\'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü Kırgızistan\'da kutlandı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

14.03.2023 16:27  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Ülkenin genelinde faaliyet gösteren Türkiye Türkçesi Eğitim Merkezi (TTÖMER) tarafından Bişkek Türk Okulu'nda düzenlenen program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Kürşat Dulkadir burada yaptığı konuşmada, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" anlayışının, Türk milletinin her ferdine ilmek ilmek işlendiğinin altını çizdi.

Dulkadir, Türk milleti ve Türk dünyasının, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarının burukluğunu en içten duygularla yaşayarak, bu zor günlerden daha güçlü çıkılacağı inancına sahip olduğunu belirterek, "Bu inanç İstiklal Marşı'mızı yazan Mehmet Akif Ersoy'a ilham olmuş inançtır." dedi.

Kürşat Dulkadir, "Tarihi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletine hitaben 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen şair Mehmet Akif Ersoy'u unutmayacağız. Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı'mızı ilelebet okuyacağız ve okutturacağız." diye konuştu.

Türkiye Türkçesi Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bulut da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyip "Yaşanan bu felaket ülkemizden binlerce kilometre uzakta olan bizleri derinden etkilemiş, enkaz altında yitirilen canların, evlatlarını kaybeden anne v babaların, anne ve babalarını kaybeden çocukların görüntüleri adeta içimizi parçalamıştır." ifadesini kullandı.

Programda, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu videolar gösterildi, öğretmenler ve kursiyerler şiir ile türküler seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kırgızistan'da kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement