İzdob "Mevlana'nın Çağırısı"Nı Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

İzdob "Mevlana'nın Çağırısı"Nı Sahneleyecek

İzdob "Mevlana\'nın Çağırısı"Nı Sahneleyecek

Lale Balkan'ın sahneye koyduğu bale, Mevlana Celaleddin Rumi'nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşe taşı sayılabilecek olaylar, özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatılıyor

22.11.2013 13:58

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), müziği Can Atilla, koreografisi Mehmet Balkan, metni Şefik Kahramankaptan'a ait " Mevlana'nın Çağrısı" adlı eseri yarından itibaren sahnelemeye başlayacak.

Lale Balkan'ın sahneye koyduğu, mevlevi semahını modern dansla birleştiren dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı eserin sahnelenmesinde, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Tarı Deniz tarafından yapıldı.

İZDOB tarafından sahnelenecek eser, 23 Kasım ve 30 Kasım Cumartesi saat 20: 00'de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşe taşı sayılabilecek olayların, özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatıldığı eserde, Mevlana düşüncesinin toplumda kabul görmesi, Şems-i Tebrizi ile karşılaşması, semahın doğuşu ve yaygınlaşarak bir ritüel haline gelmesi, Şems'in kayboluşu, Mevlana'nın yedi öğüdü ve çağrısı, cenazesi konu ediliyor.

Evrenin en temel hareketi olan "dönüşün" özellikle vurgulandığı ve dünyanın kendi etrafından dönüşüyle semah arasındaki ilişkinin sergilendiği eser, tek perdeden oluşuyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzdob 'Mevlana'nın Çağırısı'Nı Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement