İzzet Günay'a Saygı Gecesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

İzzet Günay'a Saygı Gecesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Oyuncu İzzet Günay'ın konuşması Oyuncu Devlet Devrim'in konuşması Oyuncu Serap Aksoy'un konuşması Program genel ve detay görüntüsü "İzzet Günay'a Saygı Gecesi" Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay'a saygı gecesi düzenlendi Oyuncu Devrim: "İzzet Günay'ı ilk gördüğümde heyecandan ölüyordum" Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay'a saygı gecesi düzenlendi.

05.04.2016 22:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Oyuncu İzzet Günay'ın konuşması

Oyuncu Devlet Devrim'in konuşması

Oyuncu Serap Aksoy'un konuşması

Program genel ve detay görüntüsü "İzzet Günay'a Saygı Gecesi"

Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay'a saygı gecesi düzenlendi

Oyuncu Devrim:

"İzzet Günay'ı ilk gördüğümde heyecandan ölüyordum"

Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay'a saygı gecesi düzenlendi.

Yeşilköy 2001 College Sanat Galerisi ve Sinema Salonunda gerçekleşen gecede konuşan Oyuncu İzzet Günay AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu etkinliğin kendisi için çok özel olduğunu belirterek, "Ben sinemaya paralel son derece tutkulu bir koleksiyoncuyum. Bütün sevdiğim dostlar ve koleksiyonerler burada. Dostlarla birlikte olmak çok güzel. Nitekim benim sinemadan çok hayatımı dolduran koleksiyonculuğumdur" dedi.

Günay: "Koleksiyon, emek ve alınteri demektir"

Günay, koleksiyonerliğe Türkiye'de çok fazla ilgi gösterilmediğine değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlere faydam olur diye koleksiyon tutkumu paylaşmaya çalışıyorum. Bütün koleksiyoncu arkadaşlarım bu geceye emek verdiler. Devamlı araştıran bir adamım. Koleksiyoner olmak için çok okumak, bilgi edinmek gerekiyor. Bilginin sonu yok. Onun için koleksiyonun da sonu gelmiyor. Toplayıp da koleksiyon haline getirmediğim şeyleri koleksiyonunu tamamlayacak arkadaşlara hediye ediyorum. Türkiye'de potin düğmesi ve çekeceklerini, joker kağıtlarını toplamayı ilk ben başlattım. Koleksiyon, emek ve alınteri demektir."

Devrim: "İzzet Günay'ı ilk gördüğümde heyecandan ölüyordum"

Oyuncu Devlet Devrim de İzzet Günay'ın Yeşilçam'ın efsane jönlerinden biri olduğunu söyleyerek, "İzzet Günay'ı ilk gördüğümde heyecandan ölüyordum. Çünkü ben onunla tanıştığımda piyasaya yeni girmiştim. Ama o zaman bana o kadar destek olmuştu ki seneler geçmesine rağmen dostluğumuz halen devam etti" ifadelerini kullandı.

Aksoy: "İzzet Günay, oyunculara büyük bir örnek teşkil ediyor"

Oyuncu Serap Aksoy ise İzzet Günay'ın Türk sinemasının özel aktörlerinden birisi olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Ben sinema hayatıma başladığımda Türk sinemasını ayakta tutan birkaç duayenle film çekmiştim. Ama İzzet Günay'ın hayatımda özel bir yeri var. Kendisiyle 'Aşka Sürgün' adında uzun soluklu bir dizi çekiminde bulundum. İşine olan saygısı, sevgisi bizleri çok heyecanlandırıyordu. İzzet Günay, oyunculara büyük bir örnek teşkil ediyor. Sinemada 200 tane film çekip 50 yıl ayakta kalmak çok zor bir iş. Türk Sineması eskinin bir özeti halini aldı. Bizim jenerasyon oyuncuları için Türk Sineması şu an duraklama dönemindedir."

Gecede, İzzet Günay ile ilgili belgesel ve filmlerinden parçalar sunuldu. Oyuncunun afişlerinden oluşan bir de sergi yer aldı.

İzzet Günay

21 Ağustos 1934'de Sarıyer'de doğdu. Lise öğrenimini Deniz Koleji ve Haydarpaşa Lisesi'nde yaptı. Bu yıllarda okulun tiyatro grubunda çalıştı. Türk sanat müziği ile ilgilenerek amatör olarak çalıştı. Teknik ressam olarak çalıştı.

1957 yılında gazetede gördüğü bir ilan üzerine Dormen Tiyatrosu'na başvurdu ve kabul edildi. "Kara Ağaçlar Altında" oyunu ile tiyatroda profesyonel yaşamı başladı. 1959 yılında Kırık Plak filminde küçük bir rol aldı.

1964 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde "Ağaçlar Ayakta Ölür" filmindeki rolü ile "En iyi erkek oyuncu" ödülünü aldı.

Antika ve koleksiyonculuk üzerine danışmanlık yapan sanatçının pul, para, madalya, rozet gibi koleksiyonları bulunmaktadır.

İzzet Günay\'a Saygı Gecesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzzet Günay'a Saygı Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement