Jung'a Göre İnsanın Dönüşümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Jung'a Göre İnsanın Dönüşümü

Jung\'a Göre İnsanın Dönüşümü

Aktiffelsefe Derneği Ankara Genel Merkezi, 23 Ekim, Pazar günü analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung'a Göre Psikoloji ve Simya, İnsanın Dönüşümü konulu bir seminer düzenliyor.

23.10.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktiffelsefe Derneği Ankara Genel Merkezi, 23 Ekim, Pazar günü analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung'a Göre Psikoloji ve Simya, İnsanın Dönüşümü konulu bir seminer düzenliyor.

Fransız araştırmacı filozof Laura Winckler tarafından verilecek olan 3 saatlik seminerde, psikanalist Jung'a göre bilinç ve bilinçaltı, kolektif ve bireysel bilinçaltı, insanın kendine yabancılaşması ve kendini tekrar keşfetmesi, dişil ve erkil güçler, yaş dönümleri, insanın sorumlulukları, iç tecrübe kazanımı, mandalalar ve evrensel insan konularından bahsedilecektir.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Oya UYSAL; "Günümüz dünyasında insan kendi köklerinden kopartılmıştır ve kim olduğunu bilmeden, hayatın içerisinde sürüklenmektedir. Jung bize, insanın sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal, zihinsel ve ruhsal tarafının da olduğunu söyler. İnsan tüm bu farklı yönlerden oluşan bir bütündür ve evrimsel olarak kendini gerçekleştirmeye doğru ilerler. Bize göre Jung, günümüzde daha anlaşılır ve haklılığı her geçen gün daha fazla ortaya çıkan bir psikanaliz uzmanıdır. Söyledikleri, hayatımızın büyük resmini görebilmek için değerlidir ve yararlıdır. İnsanı kendi çıkmazlarından çıkarmasına ve büyük resmi görmesine yardımcı olmak amacıyla bu seminer düzenlenmiştir." dedi.

Laura Winckler kim ?

Arjantin Buenos Aires Üniversitesinde klasik çağ felsefesi ve edebiyatı okumuştur. 1973'te Fransa'ya taşınmış ve Jung temelli psikoloji ve insan bilimi üzerine çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmaların özünde kişisel gelişim, astroloji, mitoloji ve sembolizm vardır ve bu sayede Fransa'daki Jung Enstitüsüne kabul edilmiştir. Bu çalışmalarını daha sonra İnsan Bilimi adlı seminer ve konferanslara dönüştürerek insanlığın krizleri olan bilgi krizi ve hayat döngüleri üzerine yoğunlaşmıştır. Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde konferans ve seminerler vermiş olup semboloji çalışmaları için antik uygarlıkların merkezleri olan Yunanistan, Mısır ve Türkiye gibi birçok ülkeyi de ziyaret etmiştir. Ayrıca, verdiği birçok seminer ve konferansın dışında sayısız makale ve yayını vardır.

Seminere nasıl katılabilirim ?

Tarih: 23 Ekim, pazar

Saat: 14: 00-17: 00

Seminer yeri: Ankara Genel Merkez

Tercüme olacaktır.

Sınırlı sayıda yer olması nedeniyle KAYIT ZORUNLUDUR!

Ücret: 30TL

Ücretler, doğrudan dernek merkezinde ödenebildiği gibi, aşağıdaki banka hesabına da yatırılabilir.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği İktisadi İşletmesi

Akbank

IBAN TR72 0004 6003 0588 8000 1658 57

Kayıt yaptırılması şarttır.

Banka ödemeleri kayıt olarak kabul edilir.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Jung'a Göre İnsanın Dönüşümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement